קובנה אישית

מתכון לקובניות – קובנה אישית – מאכל תימני מידיו של רוסי 🙂

מרכיבים:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים1 כף שמרים יבשים (בהריון) או 50 גרם שמרים לחים
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפיות מלח
  • כפית שומשום
  • כפית קצח

אופן הכנה:

  1. לקערה ולפי סדר ההכנסה הבא: שמרים, מים, סוכר , קמח , מלח.
  2. לשים לבצק. הבצק מתקבל מעט דביק, לא לדאוג.
  3. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח ( כשעה מחוץ למקרר, או מספר שעות במקרר)
  4. מדי פעם לגשת לבצק ולהוציא את האוויר
  5. מחלקים את הבצק ל -12 כדורים, מניחים על מגש עם רווחים ומתפיחים שנית.
  6. לאחר ההתפחה מרדדים כל כדור ומורחים בחמאה.
  7. מגלגלים לרולדה וקולעים קשר.
  8. מברישים בחלמון עם כף מים, ומפזרים מעל שומשום וקצח
  9. מתפיחים שוב עד חצי שעה
  10. מחממים תנור ל -180 מעלות
  11. אופים 40 דקות ואוכלים!