קאפקייקס תותים

מתכון לקאפקייקס בסיסיים עם תותים – מוקדש כולו למאי 😉

מרכיבים:

  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים L
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 מ"ל יוגורט 3%
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 7 תותיםאפשר וכדאי להשתמש ביותר
  • 180 גר' שוקולד לבןכמה שיותר שמן יותר טוב

אופן הכנה:

להכנת הציפוי

  1. בקערת זכוכית מניחים את השוקולד הלבן, יוצקים 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה וממסים במיקרוגל – בכל פעם כמה שניות. מוציאים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים לטמפ' החדר ושומרים בקירור (כשעתיים לערך).

להכנת העוגות

  1. מחממים תנור ל – 160 מעלות. לקערה מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
    בקערת המיקסר מקרימים יחד את החמאה עם הסוכר (עם וו גיטרה), מוסיפים את תמצית הוניל ואת הביצים בזו אחר זו עד להטמעה מלאה.
    מערבבים את מיץ הלימון יחד עם היוגורט. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, בכל פעם שליש ולסרוגין עם היוגורט (בכל פעם חצי). מערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.
    מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית בעטרות נייר. ממלאים כל שקע עד ל – 2/3 מגובהו בבלילה. אופים כ – 25 דקות, עד להזהבה קלה ועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מרוקנים בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה חלק ממרכז כל עוגה.

להכנת המלית

  1. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת רכה. מקפלים פנימה בעדינות את קוביות התותים. ממלאים כל שקע של עוגה במלית התותים והקצפת. מכסים במעט מתכולת העוגה שרוקנו קודם לכן.

מסיימים את הכנת הציפוי

  1. לקערת המיקסר יוצקים את יתרת השמנת המתוקה (מיכל אחד – 250 מ"ל), ואת הגנאש הקר של השוקולד הלבן ומקציפים עד לקבלת קרם יציב (הזהרו מהקצפת יתר!). מעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב, ומזלפים מעל כל קאפקייק. שומרים בקירור כשעה-שעתיים לפניי ההגשה. מעטרים בחצאי תותים.