פתיתים ואפונה ברוטב לימון ונענע

שילוב מעניין ולא סטדנרטי של פתיתים, אפונה, נענה וגרידת לימון. אולי גם קצת גבינת עיזים אם בא לכם ללכת עם המנה הזאת עד הסוף!

עשרים דקות הכנה, כולל הכל, ויש לכם מנה נכבדה של פתיתים עם אפונה טרייה (או קפואה =)) ורוטב לימוני מרענן ומפתיע. וכן, אפונה קפואה זה קיצור זמנים נוח מאוד!

מרכיבים:

  • 1 שקית של אפונים קפואותבדרך כלל 400 – 500 גרם
  • 1/2 כף מלח
  • 2 לימונים
  • 3 בצלי שאלוטאו בצל סגול בינוני אחד
  • חופן עלי מנטה / נענע
  • 3 כפות שמן / חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • גבינת עיזים אופציונלית

אופן הכנה:

  1. מעבירים לתוך קערה את האפונים הקפואות.
  2. ממלאים סיר במים, ומוסיפים כמות נכבה של מלח (חצי כף) ומביאים לרתיחה.
  3. בזמן שהמים מגיעים לרתיחה, מגרדים שני לימונים לקבלת גרידת לימון – ומחלקים את הגרידה לשתיי קעריות. את הלימונים אנחנו סוחטים ואת המיץ מוסיפים לקערת האפונה.
  4. קוצצים את הבצלים ואת הנענע, ובמקביל מחמים מחבת קטנה על להבה בינונית, מוסיפים את השמן או החמאה ומטגנים את הבצלים הקצוצים.
  5. כרגיל, ממשיכים לטגן עד שהבצלים נעשים שקופים. בשלב הזה מכבים את הלהבה ומעבירים את הבצלים שטוגנו לאחת מקעריות גרידת הלימון
  6. בשלב הזה המים בסיר בטוח רותחים ולכן מוסיפים לסיר את הפתיתים. מיד לאחר ההוספה נתתי ערבוב טוב, מדי פעם לפתיתים יש נטייה להידבק.
  7. נונתים לפתיתים להתבשל כ 6 – 7 דקות, ולאחר מכן מסננים את הנוזלים באמצעות מסננת דקה (לא מומלץ להתשמש במסננת רגילה, החורים קצת גדולים מדי…)
  8. את הפתיתים החמים שופכים על האפונים שממתינים בקערה. החום של הפתיתים יכין את האפונים בדיוק במידה שאנחנו רוצים. מוסיפים את הבצלים וגרידת הלימון, מתבלנים עם מלח ופלפל ומוסיפים את חופן עלי הנענע הקצוצים.
  9. ערבוב אחרון ומקשטים בעזרת גרידת הלימון שנשארה.

*אם בא לכם ויש, גבינה קשה כלשהי פשוט מושלמת להשלמת הטעמים – גבינת עיזים או גבינה בולגרית.
למתכון המקורי