פנקייק תותים ופירות יער

פנקייק פירות יער

עשרות אם לא מאות פנקייקי שבת בבוקר נעשו ונאכלו על מנת לשתף אותכם במתכון המנצח שלי לפנקייק שבת בבוקר!
שלבו את כל התוספות האהובות עליכם – פירות יער, שוקולד בננה, רוטב מייפל או תפוחים….

עוד מתכון פשוט עם כמה טיפים קטנים שישדרגו את הפנקייקים לפנייק שבת בבוקר אמיתיים 😉

מרכיבים:

  • 50 – 100 גר' חמאה בטמפ' החדרתלוי בביטחון שלכם, לפי המתכון המקורי 75 גר' בדיוק
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר וניל
  • 1 1/4 כוסות קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית או תוכן מקל וניל

אופן הכנה:

אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה בקערה קטנה במיקרוגל ומניחים בצד כדי שתתקרר
  2. בקערה גדולה טורפים (מטרפה ידנית או בלנדר) את הביצים והסוכר
  3. מוסיפים את החמאה, החלב ותמצית הוניל (לא הכל בבת אחת!) וממשיכים לטרוף
  4. מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה והמלח
  5. ממשיכים לערבב עד שיש בלילה אחידה ובלי גושי קמח / בצק
  6. מניחים בצד במקרר
  7. מחממים מחבת פנקייקים או מחבת רגילה ו "רינגים" או פשוט מחבת רגילה עם קצת חמאה
  8. אם משתמשים ברינג, לא למלא עד הסוף
  9. כשיש בועות קטנות על החלק העליון של הפנקייקים, מנמיכים את האש והופכים בעזרת מרית סיליקון (כדי לשמור על הציפוי של המחבת)
  10. ממשיכים לאפות את הפנקייקים דקה ומורידים מהמחבת
  11. מגישים חמים עם קעריות תוספות קטנות – פירות יער, גלידה, נוטלה , רוטב טופי …. כל התוספות מתאימות וטעימות!