פחזניות

מצרכים לבצק:

  • 100 גרם חמאה
  • חצי כפית מלח
  • 180 גרם קמח
  • 4 ביצים

מצרכים לקרם פטיסייר:

(אפשר גם למלא את הפחזניות עם קצפת רגילה בתוספת דובדבן, נראה מרשים וטעים מאוד, אבל תכלס, אין על קרם פטיסייר)

  • 500 מ"ל חלב
  • 200 גרם סוכר
  • 4 חלמונים (הצהובים האלה)
  • 50 גרם קמח
  • שקית אחת של סוכר וניל
  • גרידת לימוןלא חייב אבל לימון מוסיף המון,אני מגרדת חצי לימון בערך

אופן הכנה:

  1. שמים את החמאה בסיר בינוני יחד עם כוס מים וחצי כפית מלח (250 מ"ל) ומביאים לרתיחה.
  2. מורידים מהכיריים ומוסיפים מיד את הקמח(180 גרם). מערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה.
  3. מחזירים את הסיר על הכיריים ואופים את התערובת תוך כדי ערבוב (2 דקות מספיק).
  4. מורידים שוב את הסיר, מקררים קצת ומוסיפים ביצה אחת. מערבבים טוב עד שהמרקם יהפוך לאחיד ומוסיפים ביצה נוספת ומערבבים שוב. חוזרים על התהליך עם שתי הביצים הנותרות. הבצק יוצא דביק ולא מתאחד לכדור וזה בסדר גמור.
  5. לוקחים תבנית , מכסים בנייר אפיה . על מנת לסדר את הפחזניות על תבנית האפייה אני מעדיפה להשתמש בשתי כפיות ,אפשר להשתמש בשקית זילוף . גודל הכדורים הוא בערך כגודל כדור פינג פונג.
  6. אופים בחום 180 מעלות, כ- 35 דקות. כדאי לבדוק אחרי חצי שעה, אם הפחזניות שחומות אפשר להוציא. אני נוהגת לכבות את התנור, לפתוח אותו ולהשאיר את הפחזניות בפנים עוד כ -5 דקות, שלא "יתמוטטו".
  7. לאחר הקירור ולקראת המילוי אפשר לחתוך אותן לחצי או לחורר ולמלא אותן עם שקית זילוף או מזרק.
  8. קרם פטיסייר: מרתיחים את החלב(500 מ"ל).
  9. מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים(4), הסוכר (200 גרם),גרידת לימון, שקית סוכר וניל והקמח (50 גרם). מעבירים את התערובת לסיר עם החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב.
  10. הקרם מתייצב עם הזמן במיוחד אם מפסיקים לערבב לכמה שניות (העיקר לא להגזים עם ההפסקות שכן אף אחד לא רוצה לגרד את הקרם מתחתית הסיר בשלב של שטיפת הכלים). לאחר קירור הקרם הוא הופך לסמיך עוד יותר.
  11. לאחר הקירור אפשר להתחיל בתהליך מילוי הפחזניות.
פחזניות!!!
פחזניות!!!