מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

פוקצ'ה מתוקה עם נקטרינות

פוקצ'ה מתוקה עם נקטרינות

בצקים ושמרים זאת האהבה שלי, אבל כשזה מגיע עם פירות וגלידה זה פשוט כל כך, אבל טעים כל כך!

אין סיבה לפחד, בצק שמרים רק צריך אהבה כדי להיות פוקצ'ה מדהימה, וזה איך עושים את זה:

מרכיבים:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמנת
  • 2 כפיות מלח
  • 1 ביצה טרופה קלות
  • 3 כפות חמאה
  • 3/4 כוס
  • כף שמרים
  • 2 1/4 כוסות קמח
  • 6 נקטרינות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה:

    1. מערבבים את המים, השמנת, המלח , הביצה, החמאה ו 1/4 כוס סוכר בקערה. מעל לתערובת הזאת מוסיפים את השמרים. ונותנים להם לנוח כעשר דקות. לאחר מכן מתחילים ללוש, ביד או בעזרת מיקסר, עד שמתקבל בצק.
    2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו כדקה עד שמתקבלת צורה של כדור. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בעזרת מגבת, ומשאירים לתפיחה כשעה.
    3. משמנים תבנית מרובעת, ומעבירים את הבצק לתבנית כאשר בעזרת הידיים והאצבעות פורסים את הבצק על פני כל המשטח, ובעזרת האצבעות יוצרים משטח לא אחיד בבצק.
    4. בשלב הזה, אני אוהב להשאיר את הבצק לתפיחה שנייה של כחצי שעה, אבל כדאי לשמנת אותו עוד קצת (עם תרסיס חמאה אם יש לכם)
    5. בזמן הזה, פורסים את הנקטרינות, ובקערה גדולה מערבבים עם שאר המרכיבים. (לימון, סוכר, קינמון וכו'…)
    6. מחמים תנור לחום של 180 מעלות, מפזרים את פרוסות הנקטרינה בצורה אומנותית, ואופים את הפוקצ'ה בשליש העליון של התנור, כאשר מסובבים את תבנית האפייה לאחר כרבע שעה – סה"כ אופים 30 עד 35 דקות.
    7. מצננים ממש קצת, אני אוהב להגיש את זה חם, חותכים, ומגישים עם – גלידה!!!!!

SweetFocacciaLS-858x572
למתכון המקורי

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.