מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

פויקה בקר שועית אדומה וצ'ילי

פויקה בקר שועית אדומה וצ'ילי

פויקה בשרי עם המון בשר, צ'ילי והפעם עם ציר עוף.

משתה יום הולדת, ולאחר יותר משנה, נתבקשתי על ידי האישה להכין סיר פויקה לכבודה.
כשהאשה מבקשת, לא מתכווחים =)
להלן המתכון לתבשיל פויקה צ'ילי אורז חריף שהוכן למשתנה יום הולדת 28!

מריכיבים:

  • נתח בקר 2אני השתמשתי בארבע קילו שריר בקר
  • 2 חזה עוף שלם
  • 2 קופסאות שימורים של שועית בצ'ילי
  • 4 בצלים גדולים
  • 2 בטטות
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • ציר עוףכליטר אם אתם יכולים להכין
  • 1 בקבוקי ייןיין אדום לא מתוק!
  • תבלינים – מלח , פלפל, גריל ופלדלפיה לפי הטעם
  • לפחות פלפל חריף אחד!
  • קטניות או פסטהאורז או כל תוספת שתעזור בהעשרת התבשיל וספיחת הנוזלים

אופן הכנה:

  1. בנוהל: את כל מרכיבי הפויקה אני מכין בבית מראש, שם בשקיות ומכניס לתוך סיר הפויקה עצמו. גם נוח וגם יודעים אם הכנו מספיק מרכיבים. לא לשכוח שרוב שחומרים מאבדים מהנפח. במקרה הזה, השועית והאורז היו מחוץ לסיר אבל לא דאגתי.
  2. חותכים לקוביות את: נתח הבשר בקר גדולות, חזה עוף לקוביות גדולות יותר מהבקר.
  3. מכינים את הירקות: לקלף את הבצל וגם לקוביות, את הבטטות, את הגזרים ואת תפוחי האדמה – הכל גדול / גס ככל שאתם מעיזים.
  4. יוצאים לשטח ומכינים את המדורה – מגיעים לכך שיש גחלים, ומספר קרשים שישמרו על אש בינונית במהלך שלוש שעות.
  5. מתחילים בהוספת השמן / העור (גם במקרה הזה השתמשתי בעור של העוף במקום להשתמש בשמן, אבל ממש קצת שמן יספיק) ונותנים לעור להיטגן כמו שצריך כדי שיפריש את השמן לפויקה.
  6. מתחילים בהכנסת הבשר, ומטגנים היטב. לאחר מכן מוספים חזה העוף, עד שהוא נעשה לבן ומטוגן ממש מעט מכל הכיוונים.
  7. זורקים שלב אחרי שלב את כל הירקות וממשיכים את הטיגון מעט. מטגנים היטב תוך כדי ערבוב, עדיף שהחתיכות יהיו גדולות יחסית כדי שכשתבשיל הפויקה יהיה מוכן יהיה ניתן להרגיש במרכיבים השונים.
  8. מוסיפים את בקבוק היין, ובמקרה הזה ציר עוף! (אם לא, מים עם אבקת מרק / בירה יהיה תחליף מתאים) יש להוסיף נוזלים עד שכל הבשר והירקות נמצאים בנוזלים. גם במהלך הבישול ניתן להמשיך ולהוסיף נוזלים נוספים כגון: קולה, בירה, עוד יין, ציר עוף, ציר ירקות וכו'…
  9. מוסיפים את התבלינים כאשר כל הנוזלים הגיעו לרתיחה, מערבבים ומכסים. אני הוספתי אבקת שום ואבקת צ'ילי חריף =)
  10. עכשיו נותנים לקסם להתרחש, מכסים את הסיר של הפויקה ונותנים לו לעשות את שלו. מבשלים לפחות שעה לרעבים, ולשלמות שעתיים לפחות.
  11. כשכולם כמעט נשברו, מוסיפים את האורז או הפסטה, מערבבים היטב, מכסים ונותנים לפחמימה שלכם להתבשל, להתמזג, ולקלוט את כל טעמי התבשיל
  12. כרבע שעה, וזהו! הפויקה מוכן ואתם יכולים להינות מתבשיל סמיך, עשיר וטעים וחריף!

beef poike

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.