פויקה בקר – ארבע בשרים, בצל ויין

פויקה בשרי עם המון בשר ובצל!

בחג הסוכות זכיתי להתבקש ולהכין פויקה לארוחת החג בחוף הים. וכיאה לפויקה חגיגי – השקעתי במגוון סוגי בשרים ואפילו בשני בקבוקי יין אדום. בשר, יין, בצל ובטטה (כמעט זהו!)

מריכיבים:

  • נתח בקראני השתמשתי בשני קילו שריר בקר
  • חוליות צווארנתחים טובים ועשירים במח עצם, שומן ובשר
  • 4 חתיכות הודושוקיים
  • 2 חזה עוף שלם
  • 4 בצלים גדולים
  • 2 בטטות
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • ראש שוםקלוף וחתוך
  • 2 בקבוקי ייןיין אדום לא מתוק!
  • תבלינים – מלח , פלפל, גריל ופלדלפיה לפי הטעם
  • לפחות פלפל חריף אחד!
  • קטניות או פסטהאורז או כל תוספת שתעזור בהעשרת התבשיל וספיחת הנוזלים

אופן הכנה:

  1. טיפ חם על ההתחלה: את כל המרכיבים אני מכין בבית מראש, שם בשקיות ומכניס לתוך סיר הפויקה עצמו. גם נוח וגם יודעים אם הגזמנו בכמויות או לא!
  2. חותכים לקוביות את: נתח הבשר בקר, חתיכות הודו עדיף להפריד מהעצם, חזה עוף לקוביות גדולות יותר מהבקר, לקלף את הבצל וגם לקוביות, את הבטטות, את הגזרים ואת תפוחי האדמה
  3. יוצאים לשטח ומכינים את המדורה – גחלים בלבד ואת סיר הפויקה.
  4. מתחילים בהוספת השמן / העור (במקרה הזה השתמשתי בעור של העוף במקום להשתמש בשמן, אבל שליש כוס תספיק בדרך כלל) ונותנים לעור להיטגן כמו שצריך כדי שיפריש את השמן לפויקה.
  5. מוסיפים בהדרגה לסיר הפויקה את הבקר החתוך לקוביות, ומטגנים היטב. לאחר מכן מוספים את מח העצם (חוליות צוואר למשל) וממשיכים לטגן, ומבחינת בשר בשלבים האחרונים מוסיפים את ההודו ואת חזה העוף
  6. מטגנים היטב תוך כדי ערבוב, ומוסיפים את כל הירקות שחתכנו מראש והשום. עדיף שהחתיכות יהיו גדולות יחסית כדי שכשתבשיל הפויקה יהיה מוכן יהיה ניתן להרגיש במרכיבים השונים. מטגנים קצת את הירקות (בשלב הזה כבר לא יכולתי לערבב אז הוספתי ישר את הנוזלים)
  7. מוסיפים את שני בקבוקי היין, ומוסיפים מים במידת הצורך עד שכל הבשר והירקות נמצאים בנוזלים. גם במהלך הבישול ניתן להמשיך ולהוסיף נוזלים נוספים כגון: קולה, בירה, עוד יין, ציר עוף, ציר ירקות וכו'…
  8. מוסיפים את התבלינים כאשר כל הנוזלים הגיעו לרתיחה, מערבבים ומכסים.
  9. עכשיו החלק הקשה באמת מתחיל, מחכים!!! שעתיים לפחות משלב זה יאפשרו לתבשיל הפויקה להגיע בדיוק לאן שאתם רוצים. במשך השעתיים (בהם אתם בין השאר תילחמו בעצמכם וברצון האחרים לאכול כבר!!!) לבדוק את כמות הנוזלים, לערבב מדי חצי שעה, ולתקן תיבול במידת הצורך. בעיקר לעשות דבר אחד – לתת לפויקה לעשות את שלו
  10. כשכולם כמעט נשברו, מוסיפים את האורז או הפסטה, מערבבים היטב, מכסים ונותנים לפחמימה שלכם להתבשל, להתמזג, ולקלוט את כל טעמי התבשיל
  11. כרבע שעה, וזהו! הפויקה מוכן ואתם יכולים להינות מתבשיל סמיך, עשיר וטעים (אולי גם קצת חריף!)
שלב 1 - מדליקים אש ומחכים
שלב 1 – מדליקים אש ומחכים
שלב 2 - אנחנו והפויקה מחכים לגחלים
שלב 2 – אנחנו והפויקה מחכים לגחלים
שלב 3 - מניחים את סיר הפויקה במקומו
שלב 3 – מניחים את סיר הפויקה במקומו
שלב 4 - מוסיפים עור ושומם עוף במקום שמן
שלב 4 – מוסיפים עור ושמון עוף במקום שמן
שלב 5 - מוסיפים את בשר הבקר ומטגנים היטב
שלב 5 – מוסיפים את בשר הבקר ומטגנים היטב
שלב 6 - מוסיפים את חתיכות הבשר עם מח העצם
שלב 6 – מוסיפים את חתיכות הבשר עם מח העצם
שלב 7 - מטגנים עד שהבשר משנה צבע ואז מוציאים את חתיכות עור העוף
שלב 7 – מטגנים עד שהבשר משנה צבע ואז מוציאים את חתיכות עור העוף
שלב 8 - מוסיפים את הירקות
שלב 8 – מוסיפים את הירקות הקשים יותר – גזר בטטה ובצל
שלב 9 - מוסיפים את כל שארית הירקות
שלב 9 – מוסיפים את כל שארית הירקות
שלב 10 - מוסיפים שני בקבוקי יין אדום ואת כמות המים עד שמכסים את מרכיבי התבשיל
שלב 10 – מוסיפים שני בקבוקי יין אדום ואת כמות המים עד שמכסים את מרכיבי התבשיל
שלב 11 - מביאים את הפויקה לרתיחה ומעבירים לגחלים לוחשות
שלב 11 – מביאים את הפויקה לרתיחה ומעבירים לגחלים לוחשות
שלב 12 - נותנים לאח הקטן לתבלן את הפויקה
שלב 12 – נותנים לאח הקטן לתבלן את הפויקה
שלב לפני אחרון - מחכים
שלב לפני אחרון – מחכים