מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

פאדג' טופי אגוזים ותמרים דביק עם רוטב טופי

פאדג' טופי אגוזים ותמרים דביק עם רוטב טופי

שחיתות לשמה – פודינג טופי דביק הוא הרבה יותר ממכה של סוכר – אגוזים לתוספת מיוחדת למרקם ותבלינים לטעם מפתיע.

המתכון הוא לששה סועדים, רק אל תשכחו להכין קנקן תה או קפה לא מומתקים! אה, וגלידת וניל כמובן =)

מרכיבים:

  • 175 גרם תמריםמגולענים וחתוכים גס
  • 1 כפית אבקת סודה
  • 300 מ"ל מים רותחים
  • 50 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 80 גר' סוכר זהובדמררה למשל
  • 80 גר' סוכר חום
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • 175 גר' קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ ציפורן טחון
  • 75 גר' אגוזי מלך

מרכיבים לרוטב:

  • 115 גר' חמאה
  • 75 גר' סוכר זהובדמררה למשל
  • 40 גר' סוכר חום
  • 140 מ"ל שמנת30% שומן לפחות

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור לחום של 180 מעלות, ולמרוח קצת חמאה על תבנית מרובעת של 24 על 24 ס"מ
  2. להכנת הרוטב – שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר עם קמצוץ מלח, ועל גבי להבה נמוכה מחממים עד שכל החמאה נמסה. בשלב הזה מגבירים את החום ומביעים לרתיחה.
  3. מרתיחים כארבע דקות, עד שהרוטב מסמיך ועובר את מבחן הכף (מתייצב על החלק האחורי של כף כאשר מעבירים אצבע)
  4. מחצית מרוטב הטופי שופכים לתבנית, ומעבירים אותה למקפיא בזמן שעובדים על הכנת הפודינג עצמו.
  5. מעבירים את התמרים ואבקת הסודה לקערה ומוסיפים להם את המים הרותחים. השאירו את התאנים והסודה לריכוך בזמן שאתם ממשיכים לעבוד.
  6. מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם אוורירי מאוד, ואז מוסיפים את הביצים הטרופות, קצת בכל פעם. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה, הציפורן וקמצוץ מלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  7. לתערובת הזאת מוסיפים את התמרים הרכים, יחד עם המים בהם הם היו וגם את אגוזי המלך. ומערבבים היטב.
  8. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ושופכים את התערובת על רוטב הטופי. מכניסים לתנור לאפייה של 30 דקות, עד שהפודינג מתייצב, ואז מוציאים מהתנור.
  9. שלב קריטי: את התנור מעבירים למצב גריל, ובעזרת החלק האחורי של מזלג או סכין עושים ארובות, חורים בפודינג עצמו. ואז שופכים את שארית הרוטב על הפודינג המחורר. מעבירים לתנור למספר דקות, תוך שאתם שומרים עד הפודינג שלא ישרף
  10. מגישים עם גלידת וניל!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.