מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

פאי תפוחים קרמל מלוח

פאי תפוחים קרמל מלוח

הדרך לכבוש את ליבה של אישה (האומנם?!) – פאי תפוחים קרמל מלוח (SALTED CARAMEL APPLE PIE) המתכון הזה, חוץ כמובן מהיותו מתורגם, הוא לא רעיון מקורי של החמישיה Kevin, Angie, Jake, Josh ו Sam. הגרסה הפופולרית ביותר מסתובבת אי שם ברשת, ומקורה במאפייה קטנה בניו יורק – Four and Twenty Blackbirds. הוספתי את השם של המאפיה כי יותר ויותר חברים שלי מוצאים את עצמם בניו יורק, אז למה לא לקבל במלצה למקום נוסף לאכול בו =) כדי להכין את הפאי הזה, הוסרה חלק מכמות הסוכר (תודה לאל) ורוטב הכרמל המלוח מהווה איזון מושלב למילוי התפוחים המתוק. הקראסט – תחתית של הפאי היא בשביל אותם ימים שמותר לאכול בהם הכל, אם אתם מבינים את הרמז שלי… ורק תשימו לב לדבר אחד חשוב: קרמל הוא קריטי בשלב אחד בדיוק והוא בזמן הוספת השמנת. נכון, יש קצת בועות ורתיחה, אבל תוסיפו את השמנת בהדרגה, והפעם השתמשו בכפפה על היד המערבבת.
פאי תפוחים מלוח

זמן הכנה: 30 דקות להכנה של הפאי – מילוי, רוטב ותחתית וחלק עליון של הפאי, ושעה נוספת בערך לאפייה בתנור
להכנה של בצק הפאי, אני ממליץ להשתמש במתכון הזה לבצק טארט ופאי

רוטב קרמל מלוח

מילוי התפוחים:

  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/8 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 6 כוסות תפוחים חתוכים לקוביות 4 תפוחי גרנד סמית או 2 תפוחים גדולים רגילים

רוטב הקרמל המלוח:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 100 גר' חמאה
  • 1/2 כוס שמנת
  • 2 כפיות מלח

חלק עליון של פאי - קראסט

אופן הכנה:

  1. מילוי התפוחים: מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקות. ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הסוכר החום, הקמח, הקינמון והפלפל.
  2. לרוטב הקרמל: בסיר בינוני על גבי להבה בינונית, ממיסים את הסוכר במים עד להטמעה מלאה, ואז מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין, ומביאים את התערובת לרתיחה נמוכה.
  3. ממשיכים לחמם מבלי לערבב, עד שתערובת מקבלת צבע חום עמוק – לוקח כ 15 – 20 דקות. בשלב הזה מסירים מהאש ובהדרגה מערבבים פנימה את השמנת, תוך כדי מוכנות לבעבוע של השמנת!
  4. כשהשמנת נטמעה לחלוטין מוסיפים את המלח, מחזירים ללהבה הנמוכה ומביאים לרתיחה. את התערובת משאירים לרתיחה של דקה ולאחר מכן מסירים מהאש.
  5. הרכבת הפאי – קודם כל מפעילים תנור לחום של 180 מעלות. ואז מתחילים לעבוד על ההרכבה של הפאי: על תבנית הפאי פורסים את בצק הפאי שמיועד להיות התחתית, 1/3 מתערובת התפוחים מפזרים בשכבה אחידה על הבצק, מכסים ב 1/3 מהקרמל המומלח, וחוזרים על הפעולה הזאת שלוש פעמים סה"כ.
  6. מניחים מעל לשכבת התפוחים קרמל האחרונה את הבצק העליון, ועושים מספר חריצי איוורור, או משקיעים בשכבה עליונה אמנותית, בהחלט שווה את ההשקעה!
  7. מורחים את כל הבצק החשוף של הפאי בביצה טרופה עם קצת חלב, בעזרת מברשת ומפזרים קצת סוכר מעל.
  8. אופים כשעה או עד שהשכבה העליונה של הפאי זהובה, והמילוי מבעבע. מעבירים לרשת צינון. הפאי הזה מושלם להגשה כמו כל פאי תפוחים מעט חם אבל לא חם יותר מדי – 20 עד 25 דקות נוראיות של התאפקות יספיקו לצינון פאי התפוחים הזה.
רוטב קרמל מלוח לפאי תפוחים

רוטב קרמל מלוח לפאי תפוחים

* אפשר לשמור את הפאי כיום בטמפ' החדר או עד שלושה ימים במקרר.
* אם אתם חייבים כמוני קצת גלידה או קצפת יחד עם פאי התפוחים, יש לי מתכון במיוחד בשבילכם לקצפת ביתית.

למתכון המקורי

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.