פאי תפוחים אמריקאי קלאסי

מתכון פאי תפוחים לעצלנים, זמן הכנה שצומצם לפחות מרבע שעה, והאמת? יצא מדהים!

השנה עקב בקשה להכין עוגת תפוחים לארוחת החג, החלטתי ללכת על מתכון אמריקאי קלאסי ולתת לו קצת טעם של ראש השנה.
לצערי אין תמונות של פאי התפוחים כי לא הייתי מספיק חד, הפאי פשוט נגמר מהר מדי מרגע שחתכתי את הפרוסה הראשונה.

לבצק הפאי (חלק עליון ותחתון):

  • 1 תבנית קפיצית
  • 1 מעבד מזוןהמרכיב והסיבה לעצלנות במתכון הזה
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאהמסקנות ניסוי:חובה שתהיה חתוכה לקוביות
  • 2 כפיות חומץ
  • 1/2 כוס מים קרים

למלית:

  • 8 תפוחים – גרנד סמיתקלופים ומגולענים
  • חופן צימוקים או חמוציות ללא סוכרצימוקים זה קלאסי, לא היה לי בבית אז השתמשתי בחמוציות – מיותר לציין שיצא מדהים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס קמח
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית קינמון
  • מיץ מחצי לימון בינוני
  • 50 גר' חמאהחתוכה לקוביות

לזיגוג:

  • 1/4 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

  1. להכנת הבצק של הפאי: אני תמיד אוהב שיהיה לי קצת יותר בצק "למשחקים" ולכן במקרה הזה הוספתי יחסית הרבה בצק. במעבד מזון בפולסים ולהב חדה מערבבים את הקמח, והחמאה החתוכה לקוביות עד לקבלת פירורים. לאחר שיש מרקם כמו פירורי לחם, מוסיפים שתי כפות חוצץ וממשיכים להוסיף מים בהדרגה.
  2. יש שלב נהדר שיודעים שהבצק מוכן, כאשר יש כדור בצק אחד שמסתובב בתוך מעבד המזון. בשלב הזה מוציאים את הבצק (ולא שוטפים את מעבד המזון). את הבצק מפרידים לשתי חתיכות, האחת קצת יותר גדולה מהשנייה. מרדדים את שתי החתיכות לפיתה גדולה בעובי סנטימטר וחצי ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
  3. טיפ: שימו את הצק בין שתי שכבות של נייר אפיה, ורדדו בעזרת מארוך מעל לשכבה העליונה. שני ניירות אפיה מקלים על העבודה לאורך כל שלב ההכנה בצורה ניכרת.
  4. בשלב הזה מתחילים בהכנת המלית: מקלפים את התפוחים ומוציאים את הגלעינים. איך שהם מעבירים את חצאי או פרוסות התפוחים למעבד המזון שמחכה לנו – ולוחצים על 2 -4 פולסים (בדיוק ;)) במהירות גבוה
  5. מעבירים את התפוחים לקערה ומערבבים היטב עם: סוכר, הקמח, קינמון, דבש, צימוקים או חמוציות ומיץ לימון.
  6. בשלב הזה מחממים את התנור ל – 210 מעלות ומתחילים לעבוד על בניית הפאי
  7. את הפיתה הגדולה יותר שמים כתחתית הפאי ישירות על התבנית הקפיצית. אליה מעבירים את כל תוכן הקערה ומתכוננים לשלב הקישוט.
  8. מתחילים לעבוד על הפיתה הקטנה יותר. צורות הקישוט: מהפשוטה ביותר – לא לקשט, להשתמש בתבניות של עוגיות כדי להוציא צורות החוצה, צורה של שתי וערב. במקרה זה, בעיקר נוכח כל העצלנות שהתלוותה עד לשלב זה השקעתי בשתי וערב.
  9. את שארית הבצק, אם נשאר, שמים בשכבה נוספת על החלק החיצוני של הפאי. במקרה של שתי וערב יוצר צורה אסטטית מאוד יפה. בכוס מערבבים את החלב והסוכר ומברישים את החלק העליון של הפאי
  10. אופים 15 דקות (בחום של 210 מעלות), ולאחר מכן מנמיכים את החום ל – 180 מעלות לעוד 40-45 דקות.
  11. לצננן ממש ממש ממש קצת ולאכול חם!!!

לשלבי המתכון עם תמונות מפורטות:

מתחילים בהכנת הפאי
פירורי בצק הפאי
רידוד בצק פאי תפוחים
שכבת בצק תחתונה של פאי תפוחים

תפוחים לפאי, מי החשוד?
תפוחים לפאי, מי החשוד?

מילוי לפאי תפוחים
הרכב פאי התפוחים
שכבה עליונה של בצק פאי תפוחים
פיתת הקישוט של פאי התפוחים
הכנת קישוט לפאי תפוחים
פאי תפוחים ממש לפני התנור