פאי שזיפים פרווה

מתכון לפאי שזיפים פרווה מהיר ופשוט להכנה. פחות מעשר דקות ויש לכם פאי שזיפים קלאסי שיגמר תוך פחות מזמן ההכנה שלו!

השנה עקב ההצלחה המסחררת של פאי התפוחים הקלאסי לארוחת החג, החלטתי לעשות ניסוי: להחליף את התפוחים בשזיפים צהובים ושחורים ואת החמאה להחליף במרגרינה. התוצאה של הניסוי: הצלחה!!!
הפעם, יש תמונות של פאי השזיפים, אבל גם הפעם הספקתי לצלם רק עם הסמרטפון…

לבצק הפאי (חלק עליון ותחתון):

  • 1 תבנית קפיצית
  • 1 מעבד מזוןהמרכיב והסיבה לעצלנות במתכון הזה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 150בשארית המרגרינה נשתמש במילוי
  • 2 כפיות חומץ
  • 1/3 כוס מים קרים

למלית:

  • 9 שזיפיםבמקרה השתמשתי בשישה צהובים ושלושה שחורים
  • 1/3 כוס סוכר חוםאני השתמשתי בשלוש כפות סוכר לבן בדיוק
  • 1/3כוס קמחאני השתמשתי בשלוש כפות סוכר קמח
  • 1 כפית קינמון
  • מיץ מחצי לימון בינוני
  • 50 גר' מרגרינה מומסת

אופן הכנה:

  1. להכנת הבצק של הפאי: במעבד מזון ובופלסים מהירים מעבדים את הקמח, המלח, וקוביות המרגרינה עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. בשלב הזה מוסיפים את החומץ, ובהדרגה מוסיפים את המים. הלכתי לפי תחושת הבטן ולכן אני סומך גם עליכם. התוצאה צריכה להיות מאוד פשוטה – גוש של בצק שמסתובב בתוך מעבד המזון.
  2. הבצק שיצא לי היה קצת יותר רך מבדרך כלל, אני לא יודע אם זה בגלל כמות המים או המרגרינה, אבל היה בסדר מצויין
  3. כדי לחסוך בזמן מחלקים את הבצק ל2/3 ו 1/3. את החתיכה הגדולה יותר מרדדים אל תוך התבנית הקפיצית, ואת ה 1/3 הנותר מרדדים לפיתה ומעבירים למקפיא להתייצבות.
  4. בשלב הזה מתחילים בהכנת המלית:חוצים ומוציאים את הגלעינין. את השזיפים הצהובים חותכים לפרוסות עבות, ואת 3 השזיפים השחורים מכניסים למעבד מזון לשני פולסים מהירים.
  5. בשלב הזה מחממים את התנור ל – 210 מעלות ומתחילים לעבוד על בניית הפאי
  6. מתחילים בבניית הפאי: מממיסים את המרגרינה במיקרוגל ומברישים את השכבה התחתונה של הבצק. מניחים בצפיפות שכבה ראשונה של פלחים של שזיפים. מפזרים באחידות בעזרת כף – כף אחת של סוכר, ועליה כף אחת של קמח.
  7. * הסוכר בהחלט לא חובה, וניתן להסתמך במתכון הזה על המתיקות של השזיפים. הקמח בהחלט חובה כי השזיפים מפרישים המון נוזלים במהלך האפייה ואנחנו לא רוצים שהם ירטיבו יותר מדי את תחתית הפאי.
  8. חוזרים על הפעולה הזאת עוד פעמיים – כף מרגרינה, מפזרים את שכבת השזיפים שהיו במעבד המזון,סוכר וקמח , ושוב עם השכבה האחרונה.
  9. את שארית הבצק, שהתייצבה במקפיא שמים בשכבה נוספת על החלק העליון של הפאי. במקרה של שתי וערב יוצר צורה אסטטית מאוד יפה. הברשתי קלות את החלק העליון עם שארית המרגרימה
  10. אופים 15 דקות (בחום של 210 מעלות), ולאחר מכן מנמיכים את החום ל – 180 מעלות לעוד 40-45 דקות.
  11. לצננן ממש ממש ממש קצת ולאכול חם!!!

* אני עשיתי שלוש שכבות של שזיפים, אבל אם להודות באמת, בגלל ששמים שכבת קישוט מלמעלה אף אחד חוץ ממני לא ידע שסידרתי אותם ממש יפה. בגלל זה, אפשר לשים את כל מרכיבי המילוי ביחד במעבד ל 2 – 3 פולסים. רק חשוב לשים לב ולא לעשות מהשזיפים גרבר!
אם אתם חוששים מלעשות עיבוד במעבד, פשוט לחתוך את השזיפים לקוביות או פרוסות ולפזר איך שאתם רוצים.

לשלבי המתכון עם תמונות מפורטות:

שלב ראשון - רידוד או שיטוח בצק הפאי לתוך תבנית קפיצית
שלב ראשון – רידוד או שיטוח בצק הפאי לתוך תבנית קפיצית
שלב שני - פיזור כף סוכר באופן אחיד על גבי תחתית הפאי
שלב שני – פיזור כף סוכר באופן אחיד על גבי תחתית הפאי

שלב שלישי - מעבירים בעזרת מברשת שכבה דקה של מרגרינה
שלב שלישי – מעבירים בעזרת מברשת שכבה דקה של מרגרינה

שלב רביעי - בונים את הפאי, מניחים את הפרוסות של השזיפים כך שיוצרים שכבה ראשונה.
שלב רביעי – בונים את הפאי, מניחים את הפרוסות של השזיפים כך שיוצרים שכבה ראשונה.

שלב חמישי - מפזרים כף מרגרינה, כף סוכר וכף קמח באופן אחיד על פני שכבת השזיפים
שלב חמישי – מפזרים כף מרגרינה, כף סוכר וכף קמח באופן אחיד על פני שכבת השזיפים
שלב שישי - מפזרים באופן אחיד את השכבה השנייה של השזיפים (אלה שהיו בבלנדר) וחוזרים על פעולת הסוכר, מרגרינה קמח
שלב שישי – מפזרים באופן אחיד את השכבה השנייה של השזיפים (אלה שהיו בבלנדר) וחוזרים על פעולת הסוכר, מרגרינה קמח
שלב שביעי - שכבה אחרונה של שזיפים ועליה לא פיזרתי קמח. רק סוכר ושארית המרגרינה.
שלב שביעי – שכבה אחרונה של שזיפים ועליה לא פיזרתי קמח. רק סוכר ושארית המרגרינה.
שלב שמיני - אחרי בניית הקישוט המאוד מושקע שלי, ורגע אחד לפני התנור
שלב שמיני – אחרי בניית הקישוט המאוד מושקע שלי, ורגע אחד לפני התנור
שלב תשיעי - פאי שזיפים אמריקאי פרווה מצטנן ומוכן!
שלב תשיעי – פאי שזיפים אמריקאי פרווה מצטנן ומוכן!
שלב אחרון - להספיק לצלם רגע לפני שהפאי נאכל!
שלב אחרון – להספיק לצלם רגע לפני שהפאי נאכל!