Sour Cream Peach Pie

פאי אפרסקים ושמנת חמוצה

אדותו של מכור לפאי אפרסקים אמריקאי קלאסי…

מרכיבים:

  • 200 גר' רגילקמח לבן רגיל
  • 4 כפות סוכר (עדיפות לסוכר גבישי)
  • 60 גר' סוכר חום
  • קמצוץ מלח
  • 3 אפרסקים בינונייםלחתוך את האפרסקים לחצאים
  • 170 גר' חמאה
  • 1 חלמוןטרוף קלות
  • 1 כף מים קריםלהוסיף עוד במידת הצורך
  • 1/4 כפית אבקת אפיהקמח לבן רגיל
  • גביע שמנת חמוצהאו שש כפות אם יש לכם גביע פתוח

להכנת תחתית הפאי:

  1. במעבד מזון ובעזרת פולסים קצרים (כיבוי הפעלה במהירות גבוה) מעבדים: קמח (שומרים בצד לפחות שלוש כפות), 2 כפות סוכר, המלח וכמאה עשרים גרם חמאה
  2. מעבדים לא יותר מחמש עשרה שניות סה"כ עד שמתקבלים פירורים.
  3. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד. מוסיפים מים קרים בהדרגה עד שהתערובת מתחילה להתייצב אבל נשארת פירורית.
  4. מוציאים את הבצק לנייר נצמד ויוצרים כדור או דיסקית ומעבירים להתייצבות למקרר לפחות לשעה (ועד ליומיים במקרר)

להכנת הקראמבל:

  1. בעזרת מזלג מערבבים את הסוכר החום, את שארית הקמח (3 כפות), אבקת האפיה והמלח
  2. מוסיפים את שארית החמאה ומערבבים בעזרת המזלג או הידיים עד שיש תערובת גושית דביקה!
  3. טועמים, ומניחים בצד

אופן הכנה:

  1. מוציאים את תחתית הפאי שנמצאת במקרר ומרדדים על נייר אפיה קצת מקומח לגובה של כחצי ס"מ
  2. אם לא חיכיתם שעה עד שהבצק התקרר, הוא עלול להיות דביק ואז מומלץ לרדד את הבצק בין שתי ניירות אפיה
  3. מעבירים לתבנית פאי (רק במקרים חמורים משתמשים בתבנית קפיצית!) ופורסים את תחתית הפאי בתבנית. חותכים את שאריות הבצק ושומרים לקישוט
  4. את התחתית מעבירים למקפיא לקירור והתייצבות נוספים לחצי שעה.
  5. מחממים את התנור ל 200 מעלות
  6. מוציאים את התבנית עם תחתית הפאי, מניחים עליה נייר אפיה כך שמחסה את כל התחתית ועל נייר האפייה מפזרים חרוזי אפיה או קטניה כלשהי שיש בבית באופן אחיד על גבי כל התחתית.
  7. אופים 10 דקות בתנור, מוציאים את התחתית, מורידים את המשקל ומחזירים את התחתית להמשך אפיה ללא המשקולת ונייר האפייה ל 5 עד 6 דקות נוספות עד שהתחתית מתחילה "לקבל צבע"
  8. מוציאים את התחתית תהתנור ולהשאיר לצינון על גבי רשת ולהוריד את הטמפ' של התנור ל -180 מעלות.
  9. חוצים שני אפרסקים, וכל חצי אפרסק חותכים לשלוש חתיכות שוות בגודלן = 12 חתיכות אפרסק זהות בגודל 😉
  10. את פרוסות האפרסקים מערבבים בקערה עם הסוכר הגבישי, או 4 כפות הסוכר הרגיל, קצת מלח ומשאירים בצד למספר דקות
  11. בינתיים את האפרסק האחרון חותכים לחתיכות קטנות, ומתחילים לעבוד על הרכבת הפאי (סופסוף!!!)
  12. על גבי התחתית של הפאי שהצטננה בינתיים מורחים חצי מכמות השמנת החמוצה ומפזרים שליש מכמות תערובת הסוכר החום
  13. על גבי השכבה הראשונה מסשל הפאי דרים בצורה מעגלית את 12 פרוסות האפרסק, להשתמש קצת ביכולת הדחיסה שלכם במידת הצורך…
  14. לפזר את האפרסק חתיכות האפרסק, שארית השמנת החמוצה ואת שארית תערובת הסוכר החום.
  15. את קצוות תחתית הפאי מכסים בעזרת נייר כסף, כדי למנוע קבלת כרום פאי אפוי יתר על המידה.
  16. אם נשאר מספיק בצק מהשאריות, אפשר לרדד ולחתוך רצועות ארוכות על מנת ליצור קישוט לפי יכולות הקישוט שלכם!
  17. אופים את הפאי עד שהתערובת מבעבעת והחלק העליון חום זהבהב, כ 45 דקות.
  18. מוציאים ומצננים כ – 15 דקות (!) כן… קשה… להגיש חם או בטמפ' החדר ולהינות

למתכון המקורי