עוף שלם צלוי בתנור עם תפוחי אדמה

אחת המנות המנחמות והפשוטות להכנה שקיימות, והריח שיהיה לכם בבית פשוט משגע. מכינים את כל העוף בבת אחת לארוחת ערב, ומשתמשים בשאריות להכנת סנדווצ'ים או סלט עוף למחרת.

מרכיבים:

  • 1 עוף שלםבמשקל קילו וחצי שניים
  • תרסיס שמן או שמן רגיל
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף אבקת בצל או לפי הטעם
  • 4 גזרים גדולים
  • 1/2 קילו תפוחי אדמה קטנים

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור מראש לחום של 170 מעלות. אם יש לכם כדאי להשתמש ברשת צליה שתחזיק את העוף מעל לתבנית (כדי שהחום מסביב לכל העוף יהיה אחיד). ברור לי לגמרי שלרובכם לא תהיה רשת צלייה, אז פשוט תשמשו ב 4 גזרים שטופים כמעמד לעוף: יש לכם מעמד וגזרים טעימים מאוד =)
  2. לשטוף את העוף היטב (תמיד) וליבש אותו בעזרת נייר מגבת. למקם את העוף מעל לגזרים. לתבל מעט בעזרת פלפל ומלח. אני ממליץ לא לתבל בכלל. אני מאמין שהעור של העוף נותן לו את כל הטעמים שהוא צריך. אבל אבקת שום או בצל לא יכולה להזיק!
  3. לשתוף ולחתוך לחצי תפוחי אדמה ולפזר אותם על תבנית האפיה מסביב לעוף. לפזר מעט מלח וממש ממש קצת שימון דק בעזרת תרסיס או שמן רגיל. בכל מקרה העוף מגיר מספיק שמן לדעתי ולכן לצמצם עד לא להשתמש בכלל.
  4. להכניס לתנור שחומם מראש לשעה ועשרים דקות. הזמן הארוך יחסית והחום הנמוך מאפשר לכם לעסוק בדברים אחרים אבל לקבל עוף צלוי מדהים ומאוד מאוד רך
  5. אם אתם תוכלו להתמודד עם זה: להוציא מהתנור, לכסות עם נייר אלומיניום ולתת לעוף לנוח כחצי שעה לפני שחותכים ומגישים. אני לא הצלחתי להתמודד עם זה אפילו פעם אחת!

למתכון המקורי

גזרים כמעמד צלייה לעוף
גזרים כמעמד צלייה לעוף

תבנית עם רשת צלייה
תבנית עם רשת צלייה
ממקמים את העוף על לגזרים
ממקמים את העוף על לגזרים
חצאי תפוחי אדמה
חצאי תפוחי אדמה
עוף שלם לפני התנור
עוף שלם לפני התנור
עוף שלם מיד אחרי שיצא מהתנור
עוף שלם מיד אחרי שיצא מהתנור