עוף עם תפוחים וסילאן

מתכון פשוט לצלי עוף עם תפוחי עץ וסילאן או דבש.

מרכיבים:

  • 6 כרעיים עוףמופרדים
  • 2 בצליםחתוכים לקוביות
  • 4 תפוחיםעדיף גרנד סמית (ירוקים חמוצים) חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות ציר עוףאם אין ציר עוף להחליף למים עם כף אבקת מרק
  • 2 שיני שום טריותשיני שום טריות או אבקת שום
  • 2 כפות שמןממש אין צורך ליותר מזה
  • 1 כוס יין מתוק / תירוש
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 1 כף פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בצול

אופן הכנה:

  1. בסיר שטוח מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את כל המצרכים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים שעה – שעתיים (תלוי כמה אתם ממהרים).
  4. *במהלך הבישול לנער את הסיר, בעזרת כף להרטיב את החלק העליון של התבשיל בעזרת נוזלי התבשיל, ובמידת הצורך להוסיף מים.