עוף מטוגן עם תאנים ברוטב דבש מקורמל

מתכון לעוף מטוגן עם רוטב חמצמץ ודבש. שילוב טעמים עשיר בטעם חמוץ מתוק


מתכון מיוחדים של עוף מתקתק לארבעה סועדים.
שלושה שלבי עשייה, טיגון, אפייה וטיגון סופי על מנת לקבל טעמים עשירים ורוטב מתקתק מושלם

המרכיבים:

  • 4 כרעיים עוףפולקה
  • מלח ופלפל
  • 4 בצלים בינוניים
  • 2 כפות שמן
  • 4 גבעולים של תימין טרי
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס ציר עוףלחלופין כוס מים עם כף אבקת מרק
  • 8 תאנים טריות חצויות לאורכן
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 190 מעלות
  2. בהתאם למידות המחבת ניתן להפריד את הפולקה, אני בדרך כלל מעדיף לא להפריד. מתבלים במלח ופלפל
  3. חותכים את הבצלים לרבעים, נסו לשמור על הרבעים של הבצל שלמים
  4. במחבת כבדה מחממים את השמן. עדיף להשתמש במחבת גדולה בה כל חתיכות העוף יכולות להיכנס בשכבה אחת.
  5. מטגנים את העוף על להבה בינונית גבוה, עד שהוא מקבל גוון זהוב יפה משני הצדדים.
  6. אם המחבת שלכם לא מספיקה גדולה, לטגן את העוף בשני שלבים ולא לנסות בבת אחת.
  7. להעביר את העוף לתבנית שתכנס לתנור, לפזר את רבעי הבצל בין חתיכות העוף, ומוסיפים: תימין, עלי דפנה, כוס יין, וציר העוף
  8. הנוזלים צריכים להיות בגובה של ס"מ וחצי עד שניים, ובמידת הצורך ניתן להוסיף עוד
  9. אופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהעוף מוכן. עדיף פחות מוכן כי יש עוד שלב סופי.
  10. מעבירים מהתנור חזרה לכיריים ללהבה בינונית גבוה, מוסיפים את התאנים ומביאים את התבשיל לרתיחה.
  11. מצמצמים נוזלים ומאחדים טעמים על להבה נמוכה, עד שמרקם הרוטב מתחיל להתייצב
  12. בשלב הזה מוסיפים את החומץ והדבש, הופכים את העוף וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.
  13. מוציאים את עלי הדפנה, בודקים את התיבלון, ומגישים כך שכל סועד מקבל גם פולקה, גם בצל וגם תאנים!

למתכון המקורי
עוף מטוגן עם בצל ותאנים