מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

עוף באננס

עוף באננס

עוף שלם באננס

מתכון ממזרח למערב לעוף / נתחי עוף נבחרים ברוטב אננס חריף.

מרכיבים:

  • עוף שלם
  • 4 כרעיים או פרגיות
  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 1 פלפל חריף
  • 3 – 4 שיני שום
  • חצי קופסת שימורי אננס
  • חופן פטרוזילה
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מכינים את המרכיבים: את הכרעיים מפרקים לפרגיות, ובמידת הנכונות להשקעה מפרקים את העוף. (במקרה הזה פירקתי את הכרעיים אבל השארתי את העוף של)
  2. קולפים את הגזר ואת הבצל ופורסים גס, קוצצים את הפלפל החריף ואת השום ואת האננס מסננים מהמיץ.
  3. במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד מעבדים את כלל המרכיבים, מומלץ לפי הסדר: גזר, בצל, שום, פטרוזיליה, פלפל חריף, אננס ותבלינים לפי הטעם. מוסיפים מעט שמן זית על מנת לתת טעם.
  4. בעקרה גדולה מניחים את העוף, ואת הפרגיות ומורחים היטב בעזרת המשרה / רוטב / מרינדה שהכנו.
  5. היה לי זמן, אז כיסיתי את הקערה בניילון נצמד והשארתי במקרר לשעתיים.
  6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, ואני אישית מעדיף להכין עם רשת הגריל עובדת (סימן הגלים שיש בתנור). מוציאים את העוף מהקערה, מסירים את התיבול המיותר ומסדרים על תבנית אפיה.
  7. אופים בתנור עד שהעוף זהוב, לחלוטין, מומלץ להפוף את העוף פעמיים במהלך האפייה (אחרי 20 דקות, ושוב אחרי 20 דקות). סה"כ העוף יצטרך כ 50 דקות בתנור.
  8. בשלב האחרון, אני ממליץ להוציא את העוף, למרוח בשארית הרוטב, ולהפעיל לחמש דקות על טורבו את התנור.
  9. להגיש ולאכול!

* הכמויות בתמונות הן כפולות, פשוט בגלל שרציתי להכין עוד עוף גם ביום למחרת, מיותר לציין שהמשרה הייתה טעימה גם ביום למחרת.

הכנה עם קצת תמונות:

המרכיבים: גזר, בצל, שום, פלפל חריף, אננס ועוף

המרכיבים: גזר, בצל, שום, פלפל חריף, אננס ועוף


המרכיבים לאוף באננס לפני שמתחילים לעבוד באמת

המרכיבים לאוף באננס לפני שמתחילים לעבוד באמת


הכנת רוטב האננס לעוף - במעבד מזון מתחילים עם המרכיבים הקשים

הכנת רוטב האננס לעוף – במעבד מזון מתחילים עם המרכיבים הקשים


עוף באננס מרכיבי הרוטב - מוסיפים את הפטרוזיליה

עוף באננס מרכיבי הרוטב – מוסיפים את הפטרוזיליה


מוסיפים את האננס ללא הנוזלים

מוסיפים את האננס ללא הנוזלים


מעבדים את המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד

מעבדים את המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד


עוף באננס - לפני ההשרייה - עוף שלם, פרגיות, רוטב אננס ועוד בצל

עוף באננס – לפני ההשרייה – עוף שלם, פרגיות, רוטב אננס ועוד בצל


מכסים את העוף והפרגיות ברוטב ומשאירים במקרר למספר שעות

מכסים את העוף והפרגיות ברוטב ומשאירים במקרר למספר שעות


עוף באננס - שלב אפייה - מנקים משאריות הרוטב ואופים בגריל. הופכים אחרי חצי שעה

עוף באננס – שלב אפייה – מנקים משאריות הרוטב ואופים בגריל. הופכים אחרי חצי שעה


עוף בגריל ברוטב אננס

עוף בגריל ברוטב אננס

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.