עוגת תפוחים קינמון וחלב חמאה (חובצה)

עוגת תפוחים קינמון רטובה, רכה, מפוצצת בתפוחים וקינמון ואפילו קלה להכנה!

עוגת התפוחים הזאת היא אחת המושלמות, ואין כמו שילוב של עוגת תפוחים עם רוטב קרמל או כף (או שתיים) של קצפת או גלידת וניל טובה.
אהבתי את ההצעה של ניקול, אצלה אני מצאתי את המתכון: למי שאין כח להכין את העוגה לבד, פשוט תעברו אצלי או תרימו צלצול.
אני יותר מאשמח להכין את העוגה הזאת, שוב , ושוב 😉

המרכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת סודה
  • קמצוץ מלח
  • 4 כפות חמאה50 גר' בטמפ' החדר
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוסחובצהריוויון או 1/2 כוס חלב עם 1/2 כף לימון שעמדה 10 דקות
  • 1 תפוח (לפחות)קלוף, מגולען וחתוך לקוביות
  • 1 כף סוכר חוםכף גדושה ולחלופין אפשר סוכר דמררה
  • קמצוץ קינמון נוסף

הכנת הבשר:

  1. לחמם תנור ל 200 מעלות, ולשמן קלות תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
  2. בקערה בינונית לערבב ביחד קמח (אחרי ניפוי), אבקת אפיה, קינמון ומלח. בקערה נפרדת וגדולה יותר להקציף את החמאה (מומסת) והסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי לאחר כ -2 דקות. להוסיף את הוניל והביצים והלמשיך להקציף
  3. להמשיך להקציף במהירות נמוכה ולהוסיף 1/3 מהתערובת היבשה. להוסיף חצי מהחובצה, ריוויון ברוב המקרים, ולהמשיך במהירות נמוכה עד להטמעה מלאה. ממשיך בתהליך הערבוב בהדרגה עד שכל התערובות ביחד, תוך כדי שמגרדים מהדפנות מדי פעם.
  4. בשלב הזה המלצתי היא: 1 להשתמש בשני תפוחים – האחד קצוץ דק מהשני – ואותו להוסיף לתערובת כבר עכשיו. חצי ערבוב ולהעביר את התערובת לתבנית משומנת.
  5. בשלב הזה לוקחים את התפוח השני – חתוך גס יותר ומפזרים באופן אחיד על פני הבלילה. ומסיימים בפיזור הסוכר החום או הדמררה.
  6. אופים כ 25 – 30 דקות, או עד שקיסם עובר את מבחן הקיסם.
  7. נעזרים בצלחת על מנת להפוך את העוגה על רשת על מנת לצנן אותה, ולהפוך שוב לפני ההגשה
  8. כמו שאמרתי בהתחלה, העוגה מושלמת כמו שהיא, אבל קצת קצפת או גלידה בטוח לא יזיקו

למתכון המקורי
עוגת תפוחים קינמון וחלב חמאה (חובצה) מוכנה

עוגת תפוחים קינמון וחלב חמאה (חובצה) בלי חתיכה