מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה

מתכון לעוגת תפוחים בחושה, פשוטה מעוד להכנה, בתוספת קצת שחיתות שוקולדית =)

יום הולדת לשמול, ואני חסר מוזה, הייתי נואש לרעיונות…
והפעם, רציתי משהו קליל, לא כבד ולא מושחת יותר מדי, רק קצת.
התבססתי על מתכון של קרין גורן, המשמעות, רק שליש מכמות הסוכר, ולצערי, לא היו לי פקאנים, אז החלטתי להחליפם בשברי שוקולד =)
עוגת תפוחים בחושה - מוכנה

מרכיבים:

  • תבנית קוגלהוף או שתי תבניות אינגליש קייק
  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/3 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 מנות של תחליף סוכר
  • 4 ביצים
  • 100 גר' חמאה
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 4-5 תפוחי גרני סמיתחתוכים לקוביות
  • 2/3 כוס צימוקים
  • כוס אגוזי פקאן100 גר' שוקולד במקרה שלי =)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה מנפים את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ומערבבים יחד עם הסוכר, תחליף הסוכר ושברי האגוזים ו/או השוקולד
  3. בקערה נפרדת טורפים את הרטובים: ביצים והחמאה המומסת, ומוסיפים את גרידת הלימון
  4. מערבבים את שתי התערובות עד שיש תערובת דביקה מאוד
  5. מעריבים לתבנית קוגלהוף (זאת עם החור) או לשתי תבניות אינגליש קייק
  6. אופים בתנור 50 – 60 דק' בתבנית קוגלהוף, 40 – 45 במקרה של תבניות אינגליש קייק עד שהעוגה עוברת את מבחן הקייסם היבש

* אחרי שהכנתי עוגה כמעט זהה, מוכרח להודות, עם אגוזי פקאן ומלך יצא יותר טעים 😉

אופן הכנה עם ממש קצת תמונות:

תפוחים, תערובת ביצים, ותערובת יבשה

תפוחים, תערובת ביצים, ותערובת יבשה

ממש לפני שמערבבים הכל ביחד

ממש לפני שמערבבים הכל ביחד

מערבבים את כל המרכיבים ביחד בקערה גדולה

מערבבים את כל המרכיבים ביחד בקערה גדולה

משמנית קלות תבנית קוגלהוף

משמנית קלות תבנית קוגלהוף

מכניסים לתנור שחומם מראש

מכניסים לתנור שחומם מראש

עוגת תפוחים בחושה - שלב אחרון

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.