עוגת תפוזים

עוגת תפוזים פשוטה מאוד , מהירה מאוד להכנה והכי טובה במקרים בהם נשארתם עם חלבונים מיותרים.

מרכיבים:

  • 7 חלבונים
  • 1 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדתכן, תפוז ולא לימון
  • 1 כוס מיץ תפוזיםמיץ תפוזים סחוט, רק אם אין להשתמש במיץ שנקנה (או שאפשר לחכות עם המתכון)
  • 2 כוסות קמח תופח

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מכינים שלוש תבניות אינגליש קייק (הבתניות הצרות והארוכות)
  3. בקערה מקציפים ביחד – 7 ביצים (רק את החלבונים שנשארו)
  4. מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר ושקית אחת של סוכר וניל (לאוהבי וניל מומלץ לטפטף תמצית וניל)
  5. בקערה שנייה לערבב את כל שאר המרכיבים – 1/2 כוס סוכר, קליפות התפוז, שמן, קמח ומיץ התפוזים
  6. לשפוך את התערובת הכבדה יותר על תערובת הקצף ולהביא לתערובת אחידה על ידי תנועות קיפול / עטיפה
  7. לאפות עד שהתערובת מתייצבת
  8. אפשר לאכול מיד עם סיום ההכנה, לקרר ואז לאכול ואפילו להקפיא