עוגת תאנים הפוכה

תאנים בכל מקום, והפעם מתכון לעוגת תאנים הפוכה – על בסיס עוגת אננס הפוכה (מכירים?)

עונת התאנים הנהדרת ומהתמשכת והרומן המתמשך של אמא שלי איפשר לי להכין מגוון רחב של עוגות, סלטים ומנות עם תאנים. העוגה ההפוכה הזאת הייתה אחת ההצלחות.

המרכיבים:

  • 150 גר' חמאהבטמפ' החדר
  • 1 1/4 כוסות סוכר
  • 1/4 כוס רום
  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קמצוץ מלח
  • 2 ביציםמופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס חובצהריוויון או במקרה חמור חלב
  • 10 תאנים חצויותגדולות או יותר אם בינוניות

הכנת הבשר:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות
  2. להכנת סירופ הרום: להמסי 1/3 מכמות החמאה בסיר קטן, ולהוסיף 1/4 כוס סוכר. להמשיך לבשל עד להמסה של כל הסוכר והנוזל מקבל צבע ענבר. בשלב הזה להוריד מהאש, להוסיף את הרום ולערבב.
  3. על התבנית להניח נייר אפיה גזור כך שיתאים למידות התבנית העגולה.
  4. להכנת הבלילה: בקערה לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח ולהניח בצד
  5. בקערה נפרדת מקציפים את שארית החמאה בעזרת מקצף חמשלי עד לקבלת גוון בהיר ומוסיפים בהדרגה את כוס הסוכר שנשארה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את תמצית הוניל והחלמונים (החלבונים ממתינים בצד!) רק עד לאיחוד התערובת.
  6. בהדרגה מתחילים להוסיף לתערובת הרטובה את התערובת היבשה והריוויון (או החלב) ממשיכים עד ששתי התערובות מתאחדות
  7. בקערה נקייה ובעזרת מקלות מקציפים נקיים (מקצפיים?) מקציפים את החלבונים עד לקבלת גושי קצפת או קצוות יציבים, לא צריך יותר. כשהגענו לתוצר ואנחנו מרוצים מקפלים את הקצפת לתערובת הראשית שלנו.
  8. שופכים את רוטב הרום אל התבנית, ומסדרים את חצאי התאנים באופן אחיד, כשהצד השטוח שלהם כלפי מטה. שופכים בזהירות את הבלילה אל התבנית ומנסים להזיז כמה שפחות את חצאי התאנים שסידרנו.
  9. אופים כ – 40 דקות עד שהעוגה אפויה ותפוחה גם במרכזה.
  10. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן על רשת לפחות רבע שעה
  11. כדי להגיש: לוקחים צלחת הגשה גדולה מתבנית האפייה בה השתמשנו ומניחים אותה בצורה הפוכה על התבנית. אוחזים בתבנית ובצלחת בשתי הידיים בקדמת הגוף (בעזרת מגבת) והופכים בתנועה מהירה.
  12. נרגענו וכל העולם התהפך? מורידים בזהירות את התבנית מהעוגה, יכול להיות שהרום עדיין חם… ומורידים את נייר האפייה שמכסה עכשיו את החלק העליון. בודקים את החלק העליון של העוגה, לא מתאכזבים ומגישים!

.

למתכון המקורי
עוגת תאנים הפוכה