עוגת שכבות תותים וקצפת חגיגית

עוגת שכבות עם קצפת ותותים

עוגת השכבות הכי חגיגית שהכנתי אי פעם. שכבות אווריריות ספוגות בריבה, תותים , קצפת , עוד ועוד ועוד!!!
מתאים מאוד לימי הולדת, למרות שאני חנכתי את המתכון בחניכת דירה 🙂

מרכיבים:

  • תבנית 26 עגולהתבנית קפיצית עגולה – בקוטר 26 ס"מ
  • 7 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/3 כפית מלח
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 קילו תותיםבמידת הצורך ולפי החשק – דובדבנים ו / או פירות יער
  • מי סוכר150 גרם סוכר, 300 מ"ל מים , 2 כפות ריבת תותים
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. להפריד בין החלמונים לחלבונים – לא אמרתי שזה מתכון לך
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. מרססים תבנית בתרסיס שמם ומפזרים קמח, מנערים את העודף.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, עד להיווצרות קצף עננים (לא נוקשה מידיי).
  5. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר עד שנוצרת תפיחה בקצף.
  6. מקפלים את החלמונים המוקצפים אל החלבונים.
  7. מוסיפים את גרד הלימון ואת כף הברנדי ומערבבים פנימה.
  8. מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמן עד שהכל נבלע בבצק.
  9. אופים עד שקיסם יוצא יבש, כ-35 דקות לערך (תלוי בתנור).
  10. מצננים צינון מוחלט על רשת.
  11. פורסים את העוגה לשכבות, חצי או יותר.

הרכבת העוגה:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומעבירים למקרר.
  2. מרתיחים את חומרי הסירופ, מסירים מהאש.
  3. מרטיבים בסירופ את שכבות העוגה שחתכנו בצד אחד.
  4. ממתינים מעט לצינון ומורחים חלק מהקצפת.
  5. מניחים מעל שכבה נוספת ומורחים בעוד קצפת.
  6. מניחים מעל את השכבה העליונה, מכסים בשכבת קצפת, מקשטים מעט ומעטרים בתותים.

גם התמונה הזאת מלמעלה פשוט מדהימה!
גם התמונה הזאת מלמעלה פשוט מדהימה!

וגם את התמונה הזאת של העוגה
וגם את התמונה הזאת של העוגה

עוגת שכבות עשירה
הייתי חייב לשים את כל התמונות שלה… פשוט מדהימה!