עוגת שכבות מוס שוקולד טבעונית

עוגת שכבות שוקולד, עם שכבות מוס שוקולד, ציפוי גנאש שוקולד ושבבי שוקולד לבן! וכן, מתכון טבעוני לחלוטין!!!

גם לטבעונים מותר לחגוג עם עוגת שוקולד שכבות מושחתת, מטורפת גרנדיוזית וטעימה!
העוגה עצמה היא שילוב של שתי עוגות, שכבות מעוגת שוקולד ספוגית ומוס שוקולד מדהים. הציפוי ותלתלי השוקולד הלבן לוקחים את העוגה הזאת לרמה אחרת לגמרי.
אם לא יצא לכם להכין תלתלי שוקולד לבן טבעוניים, מומלץ לנסות פעם אחת לפחות, אבל גם קישוט "שובר צבע" יהיה מצויין.
וזאת המטרה שלנו להיום:
עוגת שכבות מוס שוקולד טבעונית

לעוגת השוקולד:

  • 375 גרם קמח רגיל
  • 300 גר' סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 60 גר' אבקת קקאו
  • 3 כפיות תמצית וניל
  • 160 מ"ל שמן צמחי
  • 2 כפות חומץ
  • 480 מ"ל מים קרים.
  • תבנית עגולה עמוקה בקוטר 20 ס"מ.

מוס השוקולד:

  • 300 גר' שוקולד טבעוני
  • 1 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כפיות מים קרים
  • 300 מ"ל שמנת סויה מתוקה
  • 3 כפיות ליקר קפה

ציפוי (גנאש) שוקולד:

  • 200 גר' שוקולד
  • 170 מ"ל שמנת סויה או שיבולת.
  • 20 גר' שמן קוקוס
  • 2 כפיות ליקר קפה

תלתלי שוקולד לבן:

  • 300 גר' שוקולד לבן טבעוניאנחנו נשתמש רק ב 100 גר' אבל כדי לעשות את התלתלים צריך קצת יותר…

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות. ובינתיים בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים, ובקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים הרטובים. בתערובת המרכיבים היבשים עושים "באר" ומוזגים פנימה את התערובת הרטובה ומערבבים את התערובות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  2. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, ואופים כשעה ועשר דקות. אם אתם רוצים ויכולים לצמצם את זמן ההכנה ניתן להשתמש בשתי תבניות עגולות ולחלק את הבלילה לשתי תבניות לשם האפייה.
  3. מכיוון שהשתמשנו בתבנית אחת, אחרי חצי שעה היה צורך לכסות את העוגה בנייר אלומיניום כדי שהיא לא תאפה יותר מדי בחלק העליון.
  4. אופים מקסימום שעה ועשר דקות, או עד שהעוגה עוברת את מבחן הקיסם היבש. מוציאים מהתנור, מעבירים לרשת צינון ונותנים לעוגה להצטנן לחלוטין.
  5. לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין, מוציאים אותה מהתבנית וחותכים את החלק העליון של העוגה רק על מנת ליישר אותה. אם החלק העליון ישר אין צורך לחתוך. לאחר מכן חותכים את העוגה שלנו לשלוש שכבות שוות, ומעבירים אותן בינתיים לרשת הצינון.
  6. הכנת מוס השוקולד:

  7. בזמן שהעוגה בתנור, ממיסים את השוקולד ומניחים בצד. בקערה מקציפים את השמנת ואת המים הקרים עד שמתקבלת קצפת אוורירית.
  8. כשיש לנו קצפת, ושוקולד מומס, אבל כבר לא חם, מוסיפים את השוקולד לתערובת הקצפת, ומקפלים במהירות. חשוב לעשות את זה מהר כדי שהשוקולד לא יתמצק לפני שיש לנו תערובת חלקה. מוסיפים את ליקר הקפה ותמצית הוניל ומערבבים עוד ממש ממש קצת.
  9. להרכבת העוגה משתמשים בתבנית בה השתמשנו לאפיית העוגה: מרפדים אותה בנייר נצמד, לוקחים את השכבה העליונה של העוגה ומניחים אותה בתחתית עם התבנית, על גבי הנייר הנצמד עם החלק העליון כלפי מטה.
  10. מורחים חצי מכמות מוס השוקולד, מישרים את הגובה של המוס, ומניחים מעל את השכבה האמצעית, גם הפוכה ועליה מורחים את שארית שכבת המוס.
  11. לשכבה האחרונה כדאי להשתמש בשכבה השטוחה או הישרה ביותר שיש לכם כי היא תהיה החלק העליון של העוגה. את העוגה אנחנו "סוגרים" בשאריות הניילון הנצמד, לוחצים קלות על מנת להוציא בועות אוויר, ועוטפים בניילון נצמד נוסף במידת הצורך.
  12. את העוגה אנחנו מעבירים להצייצבות למקרר לפחות לשעתיים. הניילון הנצמד עוזר לנו בשלב הכמעט סופי של הוצאת העוגה מהתבנית וההכנה של עוגת השכבות לשלב הציפוי.
  13. גנאש (ציפוי) שוקולד:

  14. בזמן שהעוגה נמצאת במקרר, קוצצים דק את השוקולד, ומעבירים לקערה גדולה.
  15. בסיר קטן מביאים את השמנת ושמן הקוקוס כמעט לרתיחה, ושופכים לקערה עם השוקולד הקצוץ. מערבבים בזריזות לקבלת מרקם אחיד ולחלק.
  16. מוסיפים את ליקר הקפה, מערבבים, ונותנים לגנאש להגיע לטמפ' החדר, תוך כדי ערבוב מדי פעם. התערובת תהיה נוזלית מדי בשלב הראשון, ומומלץ להמתין עד שהגנאש מתמצק מעט כדי שיוכל לצפות את עוגת השכבות היטב.
  17. כאשר הציפוי התמצק מספיק, מעבירים את העוגה לתבנית רשת, עם נייר אפייה מתחת (על מנת ללכוד את שאריות הציפוי שינזל).
  18. לוקחים את הגנאש ופשוט שופכים אותו במרכז העוגה, ונעזרים במרית סיליקון על מנת לפזר את הציפוי באופן אחיד על החלק העליון וצדדי עוגת השכבות.
  19. הגנאש מתייצב די מהר, אבל שלב זה מושלם כדי לכסות על חסכים או בליטות שרוצים לטשטש.
  20. תלתלי השוקולד:

  21. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מרי (סיר עם מים רותחים וקערה עם שוקולד מעל). את השוקולד הנוזלי שופכים לתבנית מרובעת שטוחה עליה תוכלו להתמש בפורס גבינות או קולפן.
  22. מעבירים את התבנית למקרר להתמצקות, צריך להגיע לטמפ' מתאימה להיווצרות התלתלים, אז קצת ניסוי וטעיה! שוקולד בטמפ' נמוכה מדי יצור שברים, ושוקולד חם מדי יצור תלתלים עבים מדי.
  23. באמת שאין מה לפחד, פשוט תנסו, וחוץ מזה, אי אפשר לטעות, זה שוקולד! להשלמת העוגה, מקשטים איך שרוצים, בצורה מעגלית, סתם בלגן, רק מלמעלה או גם בצדדים, איך שבא לכם!
  24. אם רוצים אוכלים מיד, עדיף כמובן להעביר למקרר להתייצבות סופית למספר שעות אבל אני האחרון שימנע עוגת שוקולד מדהימה כזאת =) בתאבון!

למתכון המקורי

קצת תמונות של תהליך ההכנה:

מוציאים את העוגה מהתנור
מוציאים את העוגה מהתנור
מצננים את העוגה לחלטין
מצננים את העוגה לחלטין
מכינים את מוס השוקולד
מכינים את מוס השוקולד
מכסים את התבנית של העוגה בניילון נצמד
מכסים את התבנית של העוגה בניילון נצמד
מניחים את השכבה שתהיה החלק התחתון ועליה מורחים שכבה ראשונה של מוס שוקולד
מניחים את השכבה שתהיה החלק התחתון ועליה מורחים שכבה ראשונה של מוס שוקולד
סוגרים עם השכבה השנייה של העוגה
סוגרים עם השכבה השנייה של העוגה
מניחים את השכבה הישרה ביותר וסוגרים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר
מניחים את השכבה הישרה ביותר וסוגרים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר
מוציאים מהמקרר אחרי שעתיים לפחות ומוצאים מהניילון הנצמד
מוציאים מהמקרר אחרי שעתיים לפחות ומוצאים מהניילון הנצמד
מיישרים את השכבות והמוס במידת הצורך
מיישרים את השכבות והמוס במידת הצורך

ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לתבנית מלבנית שטוחה
ממיסים את השוקולד הלבן ומעבירים לתבנית מלבנית שטוחה

מקשטים עם תלתלי השוקולד הלבן מקשטים עם תלתלי השוקולד הלבן

ואוכלים!
ואוכלים!

.