מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

עוגת שכבות חגיגית של שוקולד לבן, מנגו וקצפת

עוגת שכבות חגיגית של שוקולד לבן, מנגו וקצפת

לעת עתה עוגת השכבות הכי חגיגית שהכנתי אי פעם! שכבות אווריריות ספוגות במי סוכר, שוקולד לבן, מנגו, קצפת , על עוד שכבה, על עוד שכבה!!!
העוגה מושלמת לאירועים חגיגיים ובהחלט מקבלים את אפקט ה"וואו" הרצוי, גם במראה, ובהחלט גם בטעם!

לא הספקתי לצלם, באמת שלא הספקתי, אני בטוח שגם אתם רק תחתכו לפרוסות והיא תגמר לפני שתשימו לב!
אז קדימה, עיניים למטרה והתחלנו!
עוגת שכבות  חגיגית של שוקולד לבן, מנגו וקצפת

מרכיבים:

  • שתי תבניות 26 עגולהתבנית קפיצית עגולה – בקוטר 26 ס"מ
  • 7 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • שוקולד לבןלחלוטין כמה שבא לכם – 300 זה מצויין
  • 1/3 כפית מלח
  • 3 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה750 מ"ל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 מנגו טריים
  • מי סוכר150 גרם סוכר, 300 מ"ל מים , 2 כפות ריבת תותים
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. להפריד בין החלמונים לחלבונים – לא אמרתי שזה מתכון קל
  3. מרססים תבנית בתרסיס שמם ומפזרים קמח, מנערים את העודף.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, עד להיווצרות קצף עננים (לא נוקשה מידיי).
  5. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר עד שנוצרת תפיחה בקצף.
  6. מקפלים את החלמונים המוקצפים אל החלבונים.
  7. מוסיפים את גרידת הלימון ואת כף הברנדי ומערבבים פנימה.
  8. מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמן עד שהכל נבלע בבצק.
  9. בשלב הזה, אני ממליץ להשתמש בשתי תבניות, ולמזוג חצי מהבלילה לכל אחת מהתבניות
  10. אופים עד שקיסם יוצא יבש, כ-35 דקות לערך (תלוי בתנור, אני העדפתי קצת פחות כדי שיתקבלו שכבות רכות יותר). במידה ואתם משתמשים בשתי תבניות מומלץ במהלך מחצית זמן האפייה להחליף ביניהן מבחינת גובה.
  11. מצננים צינון מוחלט על רשת.
  12. פורסים את העוגה לשכבות, חצי או יותר.

הרכבת העוגה:

  1. מקציפים את שני מכלי שמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומעבירים למקרר.
  2. מקלפים ופורסים את המנגו לפרוסות ומעבירים למקרר בינתיים.
  3. מרתיחים את חומרי הסירופ, מסירים מהאש.
  4. מרתיחים את מיכל השמנת הנותר האחרון, וכאשר מספיק חם, שופכים לתוך קערה קטנה עם השוקולד הלבן. ממתין מעט ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד שמנת אחידה. במידה הצורך ניתן לחמם במיקרו 20 שניות כל פעם עד להמסה ואיחוד מלא
  5. מרטיבים בסירופ את שכבות העוגה שחתכנו בצד אחד.
  6. מניחים שכבה ראשונה, עליה מורחים שכבה של ממרח השוקולד הלבן, מפזרים שכבה אחידה של פרוסות מנגו, ומכסים בשכבת עוגה נוספת.
  7. חוזרים על הפעולה בכל פעם מקפידים: שכבת עוגה > מי סוכר > שכבת שוקולד לבן > מנגו
  8. מניחים מעל את השכבה העליונה, מכסים בשכבת קצפת, מכל הכיוונים
  9. מעבירים למקרר, ונותנים לעוגה "לנוח", במידה ויש אפשרות, מצויין להכין את העוגה יום קודם על מנת שתוכל לישון לילה במקרר.

קצת תמונות של הרכבת העוגה

שלב ראשון - שכבות העוגה

שלב ראשון – שכבות העוגה


שלב שני - אחת מחצאי השכבות

שלב שני – אחת מחצאי השכבות


שלב שלישי - שכבת הניסוי הראשונה

שלב שלישי – שכבת הניסוי הראשונה


שלב רביעי - טעות שלמדתי ממנה, קודם שוקולד לבן

שלב רביעי – טעות שלמדתי ממנה, קודם שוקולד לבן


שלב חמישי - שכבה נוספת של עוגה

שלב חמישי – שכבה נוספת של עוגה


שלב שישי - שכבה תקינה - שוקולד לבן ואז מנגו

שלב שישי – שכבה תקינה – שוקולד לבן ואז מנגו


שלב שביעי - שכבה שלישית

שלב שביעי – שכבה שלישית


שלב שמיני וכמעט אחרון - כל השכבות לפני קצפת

שלב שמיני וכמעט אחרון – כל השכבות לפני קצפת


רגעים אחרונים - עוגת שכבות מנגו קצפת שוקולד לבן

רגעים אחרונים – עוגת שכבות מנגו קצפת שוקולד לבן


רגעים ממש אחרונים - עוגת שכבות מנגו קצפת שוקולד לבן

רגעים ממש אחרונים – עוגת שכבות מנגו קצפת שוקולד לבן


את המתכון לעוגת האחות התאומה תוכלו למצוא כאן:
עוגת השכבות הכי חגיגית שהכנתי - שכבות לא נגמרות של תותים וקצפת

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.