מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

עוגת שוקולד גבינה ודובדנים

עוגת שוקולד גבינה ודובדנים

עוגה עם תחתית שוקולד, רוטב שוקולד נסתר ושכבת גבינה עשירה עם דובדבנים

עוגת שוקולד, שמנת ודובדנים

מרכיבים:

  • 150 גר' שברים של עוגיות שוקולד לבחירתכם
  • 2 כפות חמאה רגילה מומסת
  • 1 ו 3/4 כוסות סוכר
  • 2/3 כוס שמנת להקצפה
  • 220 גר' שוקולד מריר
  • 170 גר' דובדנים מגולעניםקפואים, משומרים או טריים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 900 גר' גבינת שמנת
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשנים תבנית קפיצית בקוטר של 22 ס"מ
  2. להכנת התחתית: בקערה בינונית מערבבים – את שברי העוגיות, את החמאה המומסת ושתי כפיות סוכר. מעבירים את התערובת של התחתית לתבנית, ולוחצים עליה עד שהיא צמודה היטב לתבנית האפייה. אופים כ – 10 דקות. מוציאים ומצננים.
  3. מנמיכים את החום של התנור ל 160 מעלות
  4. להכנת הגנש: בסיר קטן מחממים את השמנת, עד לרתיחה קלה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד – עדיין לא מערבבים. נותנים לשמנת ולשוקולד לעמוד 5 דקות, ולאחר מכן מערבבים עד שמקבלת תערובת אחידה. במידה ויש צורך מחממים מעט את הסיר על גבי הגז.
  5. את תערובת השוקולד והשמנת שופכים על גבי התחתית הקשיחה שהצטננה עד עכשיו. מקררים לפחות חצי שעה, ועד ללילה שלם.
  6. להכנת מכית הדובדבנים: במעבד מזון מעבדים את הדובדבנים, עד שמתקבלת משכה מאוד חלקה. את התערובת מעבירים ברשת סינון דקה או ב"טיטול" בד, לתוך סיר. כמובן שנפתרים משאריות המוצקים. מוסיפים לסיר שתי כפות סוכר ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. לאחר שהדובדבנים מגיעים לרתיחה, מכבים את האש ומצננים.
  7. להכנת המילוי: את השמנת מעבירים לקערה של מעבד חשמלי, או קערה גדולה ובעזרת מקצף, חשמלי או מעבד מזון מקציפים כמה שניתן כשלוש דקות עד שהשמנת נעשת אווירית ככל שניתן. מנמיכים את המהירות של העיבוד ומוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר (ככוס וחצי) מוסיפים גם את המלח ותמצית הוניל.
  8. ממשיכים בהכנת המילוי: מוסיפים לתערובת השמנת את הביצים, אחת אחרי השנייה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  9. את שכבת השמנת, מעבירים לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה על שכבת גנאש השוקולד, ולנסות לעשות זאת מבלי לפגוע בשכבת השוקולד.
  10. לבניית העודה: בעזרת כף מפזרים את רוטב הדובדנים במיקומים שונים על גבי שכבת השמנת. לאחר מכן, בעזרת קיסם עץ או סכין יוצרים משיכות ברוטב הדובדנים לרוטב השמנת כדי ליצור צורות יפות =)
  11. מעבירים את התבנית הקפיצים לקערה שטוחה גדולה יותר, ומוסיפים מים חמים עד שהם מגיעים למחצית גובה התבנית. אופים עד שהעוגה מתייצבת במרכז, כ 60 עד 70 דקות.
  12. מוציאים, מצננים, ומקררים במקרר לפחות שש שעות. לפני שמוציאים מהתבנית הקפיצית, מעבירים סכין שהייתה מעט זמן במים חמים, על גבי השוליים של התבנית.
  13. מגישים מיד, ואוכלים עד שנגמר!!!

למתכון המקורי

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.