עוגת לימון (בחושה וחבוצה) מדהימה!

פשוט תסתכלו על העוגה הזאת! אני מבטיח לכם שהיא לא בריאה בכלל, אבל אין מקום לטעיות… והכי חשוב, עוגה כל כך פשוטה להכנה שזה מצחיק!

מרכיבים לעוגה:

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 1/2 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס חמאהבטמפ' החדר
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 1/4 כוסות ריוויון
  • 1/2 כוס שמן

לזיגוג:

  • 2 כפות חמאהמומסות בקערה קטנה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 1/2 כוסות אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות, ולשמֿן ולקמח תבנית גוגלהוף (או קוגלהוף) – תבנית עגולה ובמרכזה חור
  2. בקערה בינונית מנפים! ומערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח.
  3. בקערה גדולה יותר מקציפים היטב את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את גרידת הלימון ואת הביצים אחת אחרי השנייה. עד לקבלת תערובת אוורירית ככל הניתן.
  4. בקערה קטנה לערבב את תמצית הוניל, החמאה והשמן. ועכשיו השלב ההדרגתי, ולא השלב שבו פשוט שופכים הכל ביחד! לערבב ("לקפל") את כל התערובות ביחד. מוסיפים לתערובת עם הביצים את התערובת עם הריוויון ואז ממשיכים בהדרגה עם התערובת היבשה.
  5. לשפוך את הבלילה לתבנית שהכנו מראש, ולאפות כ 40 דקות, עד למעבר תקין במבחן הקיסם. (תהרגו אותי, אני מעדיף תמיד עוגה רטובה מדי מאשר יבשה מדי..) להוציא, ולקרר לפני שמזגגים
  6. לזיגוג!!! הכי פשוט – לערבב את כל המרכיבים בקערה ולהקציף היטב עד לקבל זיגוג אחיד, לזגג וזהו!!!!

*יש סיבה למה התמונה עם פירות יער / פטל / תותים… פשוט מתאים בול!
למתכון המקורי
פרוסה של עוגת לימון