עוגת גבינה פסיפלורה

חג השבועות או לא, כשמתחילה עונת הפסיפלורות אני מכין שני דברים – עוגת גבינה והפסיפלורה והשני – סורבה פסיפלורה ביתית

מתכון לא פשוט ו"כבד" מבחינת הקלוריות. אז למה להכין אותו?
הביס הראשון עד לביס האחרון שיגיע בלי שתשימו לב!

מרכיבים:

  • 1/2 כוסות קמח
  • 500 גר' גבינת שמנתכמה שיותר שמן יותר טוב
  • 100 גר' חמאהלהמיס את החמאה
  • 1 1/2 כוסות סוכר
  • 500 גר' גבינה לבנה5 או 9 אחוז שומן (2 גביעים)
  • 6 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כף גרידת לימון

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות
  2. לתחתית – במיקסר עם להב (למקפידים, בעזרת הידיים) לערבב את עד לקבלת פירורים: כוס וחצי קמח, 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות וחצי כוס סוכר.
  3. אפשר להוסיף עד כף של מים פושרים לתערובת התחתית במידת הצורך
  4. להעביר את תערובת התחתית לתבנית מעוגלת (עדיף קפיצית) וללחוץ קלות על התערובת מלמעלה.
  5. לאפות כ 20 דקות עד הזהבה של התחתית
  6. להפריד את ששת החלבונים והחלמונים לשתי קערות נפרדות ולהקציף באופן נפרד (את החלבונים כדאי לשים בקערה הגדולה יותר)
  7. תוך כדי הקצפה להוסיף בהדרגה לתערבות החלבונים (לבנה) כוס סוכר
  8. לתערובת של החלמונים (הצהובה) להוסיף את כל שאר המרכיבים – להתחיל עם השמנת המתוקה, גבינה לבנה, גבינת שמנת, קמח, וגרידת הלימון
  9. לקפל את שתי התערובות עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה
  10. להוריד את החום של התנור ל 150 מעלות
  11. לשפוך את התערובת על התחתית שהתקררה בינתיים ולהכניס לתנור, ובתחתית התנור להכניס כוס עם מים
  12. לאפות 50 דקות