עוגת גבינה ביסקווטים ושוקולד

מתכון לעוגת גבינה עם תחתית ביסקוויטים ושכבת הפתעה של שוקולד

בצק לתחתית של הפירורים:

  • 240 גר' פתיבר טחונים/ עוגיות אורארו
  • 100 גר' חמאה.
  • תבנית לעוגה 26 ס"מ

לשוקולד (שכבת ביניים) :

  • שתי חבילות שוקולד מריר טהור
  • שליש חלב (לפי הצורך) או לחילופין שליש – חצי (לפי הצורך) שמנת לבישול.

למילוי:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • ¾ כוס סוכר
  • 250 גר' גבינת נפוליאון 30%
  • 500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%
  • חצי חבילה של אינסטג פודינג וניל

אופן הכנה:

  1. טוחנים ידנית או במעבד מזון 240 גר' ביסקווטים פתיבר
  2. ממיסים את החמאה במיקרו לדקה, ומערבבים את הביסקווטים הטחונים עם החמאה המומסת.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים באופן אחיד ומצמידים בעזרת חלק אחורי של כף / ידיים. כאשר מיוצב מכניסים לפריזר לצינון.
  4. מחממים במחבט שוקולד מריר ובהדרגה מוסיפים חלב/ שמנת לבישול לפי הצורך ומערבבים עד שהשוקולד נמאס והכל מתחבר לשוקולד חם.
  5. שופכים את השוקולד החם על הביסקוויטים ומכסים את הכל – מכניסים חזרה לפריזר.
  6. בקערה מערבבים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג למשך כמה דקות ומוסיפים בהדרגה את הגבינות למשך 2-3 דקות. שופכים את הבלילה לתוך התבנית ומכניסים לשעה לפריזר.
  7. טוחנים 170 גר' פתיבר ומפזרים מעל העוגה.
  8. מכניסים למקרר את העוגה לקירור של כמה שעות.