עוגיות שיבולת שועל שוקולד צ'יפס

אלה העוגיות הכי בריאות שהכנתי, ועוד ליום ההולדת של שמוליק. קמח מלא, שליש מכמות הסוכר והמון שיבולת שועל. המתכון ממש לא דיאטטי, אבל עוגיה אחת היא חטיף אנרגיה משביע במיוחד!

המרכיבים:

  • 1/2 כוס סוכר חוםאו תחליף סוכר (במקרה שלי הפעם, סוכר חום!)
  • 1 כוס קמח מלאבמידת הצורך מוסיפים עד 3 כפות נוספות
  • 2 כוסות שיבולת שועללא הקוואקר (אינסטנט) להשתמש בשיבולת משוטחת
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3/4 כוס שמן קנולהכן, אני יודע, אבל אלה לא יהיו עוגיות
  • 2 ביצים
  • 80 גר' שוקולד מריראו 80 גר' תערובת פירות יבשים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל -180 מעלות
  2. קוצצים את השוקולד או את הפירות היבשים
  3. מערבבים את כל המרכיבים ביחד. עד לקבלת עיסה. במידת הצורך מוסיפים עד שלוש כפות של קמח מלא
  4. בעזרת הידיים או כף יוצרים כדורים בינוניים
  5. אופים 10 -15 דקות תלוי במרקם שאתם רוצים את העוגיות. פחות זמן למרקם צ'ואי יותר, יותר לעוגיות קשות קצת יותר. בכל מקרה לא עוברים את הרבע שעה.

*אני הכנתי כמות כפולה של התערובת על מנת לעשות ניסוי: כמות אחת ערבבתי עם שוקולד קצוץ, כמות אחת ערבבתי עם פירות יבשים. הכנתי שני גדלים של עוגיות כדי לראות אם מתקבל מרקם שונה של עוגיות
*מה שנשאר אחרי שתי תבניות של עוגיות בגדלים שונים ערבבתי ביחד, ומוכרח להודות שזה היה השילוב המנצח בשבילי – מגה עוגיית יום הולדת שיבולת שועל שוקולד צ'יפס ופירות יבשים
עוגית שיבולת שועל שוקולד וצימוקים