סנדוויץ' חציל מטוגן

אוהבי חצילים מטוגנים ברחבי הארץ! זה המתכון בשבילכם, ואם אתם חושבים אחרת, הסנדוויצ'ים המטוגנים האלו ישנו את עמדתכם בנושא.

מרכיבים:

  • 1 חציל גדול
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 100 גר' גבינת פטה
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • 1 כוס פירורי לחםעדיף פירורי לחם אם יש לכם/li>
  • קמצוץ מלח

אופן הכנה:

  1. לחתוך את שני קצוות החציל ולהיפטר מהם. את החציל לחתוך לשמונה פרוסות עבות ואחידות בעובי. ולהניח בצד.
  2. לחמם על גבי מחבת כבדה חצי מכמות שמן הזית, על גבי להבה בינונית שהשמן ממש חם. לטגן את החצילים 4 פרוסות בכל פעם עד ששני הצדדים של כל פרוסה חומים ויפים. אבל! חשוב לא לטגן אותם יתר על המידה שלא יהפכו לרכים
  3. להוציא את ארבע הפרוסות הראשונות לנייר סופג ולחזור על הפעולה של הטיגון. לאחר שכל שמונה הפרוסות מטוגנות היטב להוסיף את שארית השמן למחבת.
  4. לקחת רבע מכמות הפטה ולהניח על פרוסה של חציל – ארבע פעמים. ולאחר מכן להניח על הפטה את פרוסה נוספת של חציל מלמעלה – לקבלת 4 סנדוויצים של חציל ופטה. להתאים את מידות הפרוסות ככל שניתן
  5. עובדים עם כל סנדוויץ' בנפרד, לטבול בזהירות את הסנדוויץ' בביצה הטרופה, ולאחר מכן להעביר אותו לפירורי הפנקו, ולהניח בצד.
  6. כאשר השמן שוב חם, מעבירים את הסנדוויצ'ים לטיגון נוסף של שני הצדדים – כשתיים שלוש דקות בכל צד. להעביר שוב לנייר סופג ולפזר קמצוץ מלח מעל.
  7. העבירו את הסנדוויצ'ים לקירור, וכשהם עוד עדיין מעט חמים, אפשר וכדאי לעטוף אותם בעזרת נייר אפייה כדי שיהיה יותר נוח לאכול אותם! להגיש מיד

*אני מראש הכנתי כמות כפולה של המרכיבים, הרי צריך לפחות להרגיש קצת את הטעם של הסנדוויצ'ים , לא?
למתכון המקורי
סנדוויץ' חציל מטוגן