רול קינמון – הסינבון אמיתי

מתכון אדיר לקינוח אמריקאי קלאסי – CINNABON !!! מאפה שמרים עם סוכר חום, קצת חמאה (קצת הרבה), הרבה קינמון והמון המון אהבה!

לבצק:

  • 500 גרם קמחקמח שמרים או קמח תופח (4 כוסות)
  • אם לא השתמשתם בקמח שמרים יש להוסיף 1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
  • 200 מ"ל חלב
  • 80 גרם סוכר (½ -6 כפות)
  • 100 גרם חמאה לא ממולחת
  • קורט מלח
  • 2 ביצים

למילוי:

  • 3/4 כוס סוכר חום דמררה או דחוס
  • 2 כפות גדושות קינמון טחון
  • 80 גרם חמאה לא ממולחת בטמפ׳ חדר

לציפוי:

  • כפית סירופ מייפל
  • 2 כפות חלב
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 50 גרם חמאה בטמפ׳ החדר

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
  2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
  3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
  4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה.
  6. אחרי שעה מכינים משטח עבודה לרידוד הבצק עם קמח על המשטח. מחממים תנור לחום בינוני 170-180 מעלות.
  7. בעזרת מארוך יוצרים מלבן בצק דק גדול (ראה סרטון: how to make Cinnabon by cookwithapril).
  8. בקערה מערבבים את הסוכר החום והקינמון ומפוררים באמצעות הידיים לקבלת תערובת אחידה.
  9. לאחר שהמשטח מוכן מורחים שכבה נדיבה של חמאה בעזרת מברשת, עליה מפזרים את תערובת הקינמון והסוכר החום, שכבה נדיבה וצפופה ( לא להתקמצן!).
  10. רול של סינבון! מגלגלים את רול הבצק מצידו הארוך של המלבן לקבלת רול סינבון.
  11. באמצעות סכין טוב, חותכים את הרול ל-12/14 חתיכות.
  12. לוקחים תבנית להכנת מאפינס ומצפים אותה התרסיס שמן. בגל גומחה מניחים יחידת סינבון כאשר ניתן לראות את הצד המגולגל והוא מופנה כלפי מעלה.
  13. מכניסים לתנור ל-15/20 דקות (תלוי באיך אתם אוהבים אתה סינבון שלכם, אפוי למחצה כמוני או אפוי לגמרי), יש להקפיד ולבדוק את צבע הסינבון כל חמש דקות ולהחליט בעצמכם.
  14. מכינים את הציפוי! מערבבים בקערה את החמאה, המייפל, החלב ולבסוף מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים לקבלת אייסינג חלק וללא גושים.
  15. בעודם חמים יש למרוח בנדיבות או אפילו לשפוך את האייסינג על הסינבונז.
  16. בתיאבון! להגיש חם!

* רוצים לשמור ליום אחר? הקפידו לסגור בכלי אטום במקרר ולהוציא יחידה ולחמם בתנור/ מיקרו 😉

סינבון אמיתי!
סינבון אמיתי!

לתמונות מאוד מפורטות של המתכון

Cinnamon Rolls or Cinnamon Buns? Delicious Either Way!

המרכיבים לבצק של הסינבונים - מאפי קינמון מגולגלים
המכריכים לבצק של הסינבונים – מאפי קינמון מגולגלים
מקציפים את החמאה והסוכר ביחד
מקציפים את החמאה והסוכר ביחד
מוסיפים את הביצה ואת גרידת הלימון
מוסיפים את הביצה ואת גרידת הלימון
מקציפים את התערובת של הביצה והחמאה
מקציפים את התערובת של הביצה והחמאה
מוסיפים את הקמח והמים
מוסיפים את הקמח והמים
מערבבים עד לקבלת בצק
מערבבים עד לקבלת בצק
מחליפים לראש לישה
מחליפים לראש לישה
לשים היטב עם ראש הלישה
לשים היטב עם ראש הלישה
ככה הבצק נראה בסוף תהליך הלישה
ככה הבצק נראה בסוף תהליך הלישה
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות
ממתינים עד שהצק מכפיל את נפחו
ממתינים עד שהצק מכפיל את נפחו
מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות לקראת רידוד
מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות לקראת רידוד
מרדדים את הבצק לצורה מלבנית. בעובי של סנטימטר וחצי בערך
מרדדים את הבצק לצורה מלבנית. בעובי של סנטימטר וחצי בערך
מפזרים את תערובת הקינמון והסוכר
מפזרים את תערובת הקינמון והסוכר
רשאים ומומלץ להוסיף טאץ' אישית
רשאים ומומלץ להוסיף טאץ' אישית
מגלגלים את הבצק והקינמון לרולדה
מגלגלים את הבצק והקינמון לרולדה
ממקמים את רול הבצק כך שה"תפר" כלפי מטה
ממקמים את רול הבצק כך שה"תפר" כלפי מטה
מבצעים סימון ראשוני איפה רוצים לעשות את החיתוך של הרול
מבצעים סימון ראשוני איפה רוצים לעשות את החיתוך של הרול
מבצעים את החיתוך בעזרת סכין חדה
מבצעים את החיתוך בעזרת סכין חדה
מעבירים את הרולים לתבנית עם נייר אפיה. למקם את הרולים עם רווחים כמו בתמונה
מעבירים את הרולים לתבנית עם נייר אפיה. למקם את הרולים עם רווחים כמו בתמונה
נותנים לרולים של הקינמון לתפוח שוב
נותנים לרולים של הקינמון לתפוח שוב
אופים את הסינבונים עד שהם זהובים
אופים את הסינבונים עד שהם זהובים
מזלפים מלמעלה את התערובת של הציפוי
מזלפים מלמעלה את התערובת של הציפוי
החלק הקשה ביותר - נותנים לסינבונים להצטנן על רשת
החלק הקשה ביותר – נותנים לסינבונים להצטנן על רשת