סושי

מתכון בסיסי לסושי ביתי של אמונה בוארון

המרכיבים:

  • 1 כוס אורז לסושי
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 100 גרם סלומון מעושן חתוך לרצועות
  • 1 מלפפון
  • 1 גזר
  • 1 אבוקדו
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1 פלפל אדום
  • דפים של אצות לסושי
  • מחצלת לגלגול
  • ג'ינג'ר כבוש כתוספת
  • רוטב סויה

אופן הכנה:

  1. לבשל את האורז עם כל התבלינים ,ולקרר היטב. בזמן שהאורז מתבשל לחתוך לרצועות דקות וארוכות את כל הירקות
  2. להניח על המחצלת דף אצה אחד, ולפזר עליו אורז בשכבה אחידה ולהדק מעט.
  3. לסדר בקצה אחד כמה רצועות של סלומון וכמה רצועות של ירקות.
  4. לגלגל עם המחצלת תוך כדי הידוק.
  5. להוציא את המחצלת בזהירות להניח את הגליל בצד, וככה להמשיך את השאר,
  6. בסכין חדה לחתוך לפרוסות להניח על כלי הגשה בתוספת ג'ינג'ר כבוש ורוטב סויה.