סופגניות אפויות

מתכון של אמונה בוארון לסופגניות אפויות קלאסיות

מרכיבים:

  • 1/2 קילו קמח רגיל
  • 1 שקית שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 חבילה מרגרינה לייט
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1 כוס מיםאו מיץ תפוזים טבעי ללא סוכר

לקישוט:

  • סוכר חום וקינמון
  • ריבת תות לייט
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים ומתחילים ללוש. לשים את כל המצרכים לבצק ולהוסיף נוזלים לפי הצורך
  2. לתת לבצק לתפוח כשעה או עד שיכפיל את עצמו
  3. לרדד לעובי 1 ס"מ לקרוץ עיגולים בכוס ולסדר את העיגולים בתבנית על נייר אפיה
  4. לפזר סוכר וקינמון על חצי מהכמות, את החצי השני שומרים כדי לקשט אחרי האפייה
  5. לתת לנוח 20 דקות לאפות בחום 180 עד שמזהיב
  6. להניח על כלי הגשה לפזר אבקת סוכר ולקשט בריבה.