נתחי פילה סלמון צרוב עם צ'ילי וקינמון

מתכון לפילטים צרובים חריפים של סלמון – החריף מגיע מיד ובביס הראשון משילוב הקינמון והצ'ילי.

צריבה של נתח דג היא אחת הדרכים הפשוטות ביותר לכין אותו. וזאת גם דרך הבישול המושלמת לצבור איתה ביטחון בהכנת דגים.

המרכיבים:

  • 4 נתחים של פילה סלמון
  • 1 כפית אבקת צ"ילי
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח ו 1/4 כפית פלפלץ
  • 3 כפות שמן רגיל

אופן הכנה:

  1. בוחרים נתחי סלמון עם עור ומתחילים בשטיפה ויבוש של הנתחים. חשוב ליבש את הנתחים כמו שצריך כדי לקבל שבסופו של דבר נקבל מרקם קריספי שחום ופריך
  2. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הצ'ילי, קינמון ומלח ופלפל. מפזרים את תערובת התבלינים משני צידי נתחי הסלמון.
  3. מחממים מחבת גדולה עם 3 כפות שמן. שימו לב שאתם משתמשים במחבת שתשאיר מספיק מרווח לכל ארבעת הנתחים של הסלמון. וחשוב שהמחבת לא תהיה מחבת טפלון. נתח הסלמון משחרר את עצמו מהמחבת בדיוק כשצריך להפוך אותו, וזה בדוק! וכמובן שהצריבה של הנתח תצא איכותית הרבה יותר.
  4. כשהמחבת מאוד חמה, כמעט מעשנת ממש, מוסיפים את הסלמון, כשצד העור כלפי מטה. ומטגנים עד שהעור נהיה ממש קריספי, חום כהה ומשתחרר בקלות מפני המחבת. מדובר ב 3 עד 4 דקות סה"כ.
  5. אל תשחקו או תזיזו את הנתחים במהלך הטיגון, תנו לקסם לעשות את שלו. ושימו לב איך הנתח השמוני יחסית של הסלמון מתכווץ מיד עם המגע הראשון במחבת הלוהטת.
  6. שימו לב במהלך הטיגון, לא רק שיהיה ניתן לשחרר את הנתח בקלות ולהפוך אותו, אבל תהליך הבישול של נתח הסלמון נראה ממש במהלך הטיגון. הסלמון עצמו משנה את גווניו.
  7. בכל מקרה, בטיגון הראשוני אל תתנו לנתח להיטגן יותר מלעומק של רבע נתח. אל תדאגו בשלב הזה זה בהחלט מספיק.
  8. כשעור הלסמון קריספי ומוכן, הפכו את הנתח וטגנו עוד 2 (גג שלוש) דקות נוספות. ואל תתנו לנתח להיטגן כולו. הוא ימשיך את תהליך הטיגון גם לאחר שיעזוב את המחבת.
  9. שתי דקות בתנור זה מחיר שאנחנו נוכל להתמודד איתו, העיקר שנתח הסלמון לא יהיה יבש יותר מדי.
  10. ולפני ששמתם לב, יש לכם מנת נתח לסמון צרוב קריספי וחריף, בתאבון!

למתכון המקורי
סלמון צרוב עם קינמון וצ'ילי