מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

ניוקי ערמונים

ניוקי ערמונים

מתכון של השף חיים סולומון לניוקי ערמונים ברוטב עגבניות

מצטער, זאת בדיוק אחת מאותן מנות שלא מספיקים לצלם כשהיא מוכנה =)

לניוקי:

  • 700 גר' תפוח אדמה (אדום – דזירה)אפויים בתנור על גבי מלח גס
  • 500 גר' קמח
  • 100 גר' ערמונים טחונים
  • 2 ביצים
  • 100 גר' חמאהבטמפ' החדר
  • 150 גר' סוכר
  • 10 גר' מלח

לרוטב:

  • 5 עגבניותקלופות קצוצות
  • 4 שיני שום
  • שמן זית
  • עלה מרווה
  • 100 גר' ערמונים קצוצים

אופן הכנה:

  1. להכנת הניוקי: מועכים תפוח אדמה ומוסיפים חמאה, ביצים, ערמונים טחונים, סוכר ומלח. במידה וצריך מוסיפים כף מים או כף קמח.
  2. יוצרים גלילים מהבצק וחותכים ניוקים בגודל כפי שנראה בתמונה =) אפשר מדי פעם לקמח מעט את הסכין אם הוא נדבק לניוקי
  3. מבשלים את הניוקים במים רותחים, כשתי דקות. מומלץ לחמם בשתי קבוצות כדי לא להוריד את הטמפ' השל המים בבת אחת.
  4. להכנת הרוטב: מטגנים במחבת עם שמן זית שום קצוץ ומרווה, מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל, צ'ילי ומעט סוכר עד לקבלת רוטב.
  5. מוסיפים ניוקי ומקפיצים מספר שניות
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בערמונים קצוצים ומגישים

אופן הכנה עם קצת תמונות:

עושים נקניק מעיסת הבצק של ניוקי הערמונים

עושים נקניק מעיסת הבצק של ניוקי הערמונים

חותכים את נקניקי הניוקי לגודל המתאים

חותכים את נקניקי הניוקי לגודל המתאים

ניוקי ערמונים כבר מחכים לסיר

ניוקי ערמונים כבר מחכים לסיר

רוטב עגבניות מוכן ומחכה לניוקי ערמונים

רוטב עגבניות מוכן ומחכה לניוקי ערמונים

ניוקי ערמונים מוכנים להיות מוכנים

ניוקי ערמונים מוכנים להיות מוכנים

מבשלים את הניוקי עד שהם צפים במים רותחים

מבשלים את הניוקי עד שהם צפים במים רותחים

כשהניוקי צפים מוציאים אותם מהסיר

כשהניוקי צפים מוציאים אותם מהסיר

מעבירים את ניוקי הערמונים לקערת הגשה

מעבירים את ניוקי הערמונים לקערת הגשה


תודה רבה לשף חיים סולומון על סדנא ומתכון ניוקי נהדר!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.