נודלס ירוקים – ברוקולי, עלי בייבי או תרד ואבוקדו.

לפעמים קניית מצרכים ספונטנית, או דברים שלא ידעתם שיש לכם בבית יצרו את המנות המעניינות והטעימות ביותר, ואם לא, אז הן בטוח יהיו חד פעמיות!
זה אחד מאותם מתכונים ספונטיים לפסטה ירוקה אותו המציאה katie – שלוש מנות גדולות כמו בתמונות.

קטי התכוונה בכלל לעשות מתכון מהזמן שהיא הייתה צמחונית, אבל עד שהיא סיימה להחליף ולשנות מרכיבים התקבלה מנה שונה לחלוטין והנה המתכון…

מרכיבים:

  • 1/4 כוס שום כתוש
  • 1 1/2 כפות ג'ינגר מגורד
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שמן או שמן קוקוס
  • 400 גר' חלב קוקוס
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות ממתיק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • חבילת עלי בייבי או תרד
  • 2 כפות שום כתוש – כן עוד 2
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות מים
  • 6 כוסות ברוקולי חתוך, 500 גר' סה"כ
  • 2 מנות אטריות סובה80 גר' לא מבושלות
  • אבוקדו אחדאופציה (מאוד מאוד מאוד מומלצת) לקישוט

אופן הכנה:

  1. בבלנדר מעבדים את 10 המרכיבים הראשונים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, ולאחר מכן להעביר לסיר קטן ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות.
  2. במחבת עמוקה לחמם את עלי הבייבי עם מעט שמן עד שהם מתחילים לנבול, מוסיפים את רוטב הסויה, 2 כפות מים והברוקולי. מכסים ומבשלים 3 דקות.
  3. בינתיים מרתיחים סיר עם מים מומלחים מעט בשביל הנודלס. כאשר 3 הדקות של הבישול עוברות, מכבים את הלהבה מתחת למחבת, אבל משאירים את המכסה של המחבת סגור עד שהנודלס מוכנות. מדגיש, לא מסירים את המכסה של המבחת עם הברוקולי עד שהנודלס לא מוכנות (בסיר נפרד)
  4. מבשלים את הנודלס לפי ההוראות על האריזה, מסננים ומייבשים. ועכשיו, משלבים את כל המרכיבים ביחד!
  5. מגישים עם אבוקדו פרוס אם אתם רוצים מנה עוד יותר ירוקה!

* מבחינה טכנית אפשר להוריד את השמן אבל השמן תורם המון לאיחוד המנה ולרוטב של הנודלס.
* המנה מספיקה לשלוש מנות גדולות – כפי שנראה בתמונות.
למתכון המקורי

הכנת הקארי הירוק - סיר הרוטב של הפסטה
הכנת הקארי הירוק – סיר הרוטב של הפסטה

ספגטי ירוק מאוד

ספגטי ירוק