מרק תירס

מרכיבים:

  • 2 קופסאות שימורים של תירס רגיל
  • 5 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף (אני לא משתמשת באבקות מרק מכיוון שאינן בריאות, ולכן שמה רק פלפל ומלח לפי טעם).
  • 3 כפות סוכר
  • מעט קפה מורתח במים חמים.
  • 2 כפות קונפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות רוטב סויה אמיתי (אני שמה 2 כפות חומץ במקום)
  • חיזוקי תיבול לפי הצורך: מלח, פלפל לבן

אופן הכנה:

  1. שופכים לסיר קופסת שימורים אחת עם הנוזל שלה ובעזרת בלנדר ידני טוחנים למחית.
  2. מוסיפים לסיר גם את קופסת התירס השנייה יחד עם הנוזלים שלה, מוסיפים גם את המים ומתבלים במרק עוף, מלח, סויה וסוכר (אני מתבלת באמצעות מלח, פלפל לבן ו2 כפות חומץ).
  3. מביאים את המרק לרתיחה.
  4. (בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור (או את הקמח תפוחי אדמה) יחד עם מעט מים לתערובת חלקה ושופכים לסיר ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל כ- 10 דקות.
  5. (בכלי טורפים 3 ביצים ומזליפים אותם בעדינות בעזרת מזלג למרק. אפשר לעשות זאת גם בעזרת מסננת לתה ולגרד את הנוזל של הביצה על המסננת)
  6. בתאבון