מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

מרק כתום – דלעת, בטטה וגזר

מרק כתום – דלעת, בטטה וגזר

חורף בחוץ ועונת המרקים נפתחה בצורה הטובה ביותר – מרק כתום עשיר וסמיך של דלעת, בטטה וגזר.

מרק הוא מנה מושלמת לחורף – מזין, משביע ומחמם. והמרק הכתום הזה דורש מכם שלוש דברים – לקלוף, לחתוך לקוביות וטחון אחרי בישול. באמת שזאת אחת המנות הפשוטות להכנה, במינימום תיבול ומקסימום טעמים מירקות שורש שמשתלבים כל כך טוב אחד עם השני.
בזמן שחיפשתי את מתכון להתחיל איתו ראיתי מספר מתכונים למרקים כתומים מוקרמים או משודרגים, ולכן הייתי אפילו קורא למתכון הזה מרק כתום בסיסי, אבל אל תתבלבלו למרק הסמיך הזה יש טעם שמשאיר חותם ורצון עז לקחת עוד צלוחית מרק =)

מרכיבים:

  • פלח דלעת500 – 1000 גרם
  • 3 בטטות
  • 3 גזרים
  • 2 בצלים
  • 8 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת המרכיבים – קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות (גודל הקוביות משפיע על זמן הבישול של הירקות, קטן יותר לזמן בישול קצר יותר).
  2. בסיר עמוק על גבי להבה בינונית מטגנים את הבצל בשמן הזית. אחרי שהבצלים מתחילים לשנות את הצבע, מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן מספר דקות.
  3. מוסיפים את כל הירקות, ממשיכים לטגן ומערבבים מדי פעם. אני ממליץ להמשיך לטגן את הירקות הכתומים לפחות 5 דקות אבל לא יותר מ – 10.
  4. בשלב הזה מוסיפים את הנוזלים – ציר עוף או מים ככה שהם מכסים את גובה הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את גובה הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
  5. לאחר שהירקות התרככו, נעזרים במוט מיקסר על מנת לטחון את כל הירקות למרק חלק, ללא גושים וכתום!
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, אפשר לקשט בעזרת קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים (טוסטונים או קרוטונים משתלבים היטב).

* בדרך כלל אין לי בעיה עם אבקת מרק אבל ספציפית במרק הכתום הזה אני לא ממליץ להשתמש באבקת מרק.
* מתכון 100% שלי =)

אופן הכנה עם תמונות מפורטות:

מריכיבים כתומים למרק כתום

מריכיבים כתומים למרק כתום

שלב 2 - קולפים את כל מריכיבי המרק

שלב 2 – קולפים את כל מריכיבי המרק

שלב 3 - קוצצים גס בצל ושום

שלב 3 – קוצצים גס בצל ושום

שלב 4 - מטגנים את הבצל והשום

שלב 4 – מטגנים את הבצל והשום

שלב 5 - חותכים את הבטטה

שלב 5 – חותכים את הבטטה

שלב 6 - מוסיפים לשום ולבצל

שלב 6 – מוסיפים לשום ולבצל

שלב 7 - קוצצים את הדלעת

שלב 7 – קוצצים את הדלעת

שלב 8 - מוסיפים לסיר את הדלעת

שלב 8 – מוסיפים לסיר את הדלעת

שלב 9 - מוסיפים את הנוזלים - מים או ציר עוף

שלב 9 – מוסיפים את הנוזלים – מים או ציר עוף

שלב 10 - מבשלים עד שהירקות מתרככים

שלב 10 – מבשלים עד שהירקות מתרככים

שלב 11 - בעזרת מוט טוחן ידני טוחנים את הירקות

שלב 11 – בעזרת מוט טוחן ידני טוחנים את הירקות

שלב 12 - טוחנים עד שמתקבל מרקם אחיד, סמיך וכתום מאוד

שלב 12 – טוחנים עד שמתקבל מרקם אחיד, סמיך וכתום מאוד

שלב 13 - ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות על להבה נמוכה

שלב 13 – ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות על להבה נמוכה

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.