מרק דלורית צלויה

החורף כבר בפתח ומתחיל להיות קריר בחוץ – עונת המרקים עוד מעט כבר כאן!
מתכון למרק כתום מדלורית צלויה של אמונה בוארון

כבר לפני שבוע התעורר בי הדחף להכין בפעם הראשונה (!) מרק כתום. שורה תחתונה – יצא מצויין, אבל לצערי לא צילמתי ולא עקבתי אחרי המרכיבים.
להצלתי אמונה שלחה מתכון למרק כתום, ועוד של דלורית צלויה בתנור.

המרכיבים:

  • 2 י'ח דלורית
  • 1 כף אבקת מרק
  • 2 כוסות מים
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות קרם קוקוס לקישוט
  • 1/2 כוס קרם קוקוסאפשר להוסיף עוד לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. לחתוך את הדלורית לחצי לאורך,לרוקן את הפנים כולל הגרעינים, להניח על נייר אפיה בתבנית להוסיף את הבצל והשום עם הקליפה לאפות בחום 200 עד שמתרכך.
  2. להוציא מהתנור ולקרר מעט. לקלף את הדלורית השום והבצל לטחון הכול ולהוסיף תבלינים. אם המרקם סמיך אפשר להוסיף מים לפי הצורך.
  3. להעביר לסיר ולהביא לידי רתיחה. להוסיף את השמן והקרם.
  4. למזוג לכלי הגשה לטפטף קרם קוקוס לקישוט.