מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

מרנג, פודינג שוקולד והר של קצפת

מרנג, פודינג שוקולד והר של קצפת

מתכון כש"לפי מושחת – קינוח שוקולד מרנג, קרם פטיסייר שוקולד והר קצפת =)

כשחושבים על קינוח קינוח שוקולד מושחת לפסח, אני לפחות, מדמיין קינוח כזה, תודה מאיקי על המוזה!!!

מריכי הפבלובה – מרנג שוקולד:

  • 100 גרם חלבונים3 חבלונים
  • 150 גרם סוכר3/4 כוס
  • כף קורנפלור
  • כף גדושה של קקאו
  • כפית חומץ

מריכיבי פודינג השוקולד:

  • 250 מ"ל חלב
  • 1/2 מקל וניל
  • 60 גרם חלמונים3 חלמונים
  • 75 גרם סוכר
  • כף וחצי קורנפלור30 גרם
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

מרכיבי הקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות ליקר קפהלא היה לי, השתמשתי בליקר שקדים

הכנת המרנג:

  1. מחחמים תנור לחום של 135 מעלות
  2. בקערה מקציפים את החלבונים עד שהם מתחילים לקבל נפח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  3. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה (לפחות 5 דקות) ומוסיפים את החומץ.
  4. שימו לב: מנפים (!) את הקורפלור ואת הקקאו אל תוך קערת הקצפת ומאחדים בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. אם יש שקית זילוף מה טוב, מעבירים לשקית ויוצרים שבלול מרנג עגול, אם אתם במצב שלי, פשוט שופכים את התערובת על תבנית האפייה ומרדדים בעזרת מרית =)
  6. אופים כשעה וחצי, עד שהמרנג מתייבש, מכבים ומצננים את המרנג כשהוא בתוך התנור. הוא צריך להתייצב, להקשיח ולהיות פריך מאוד
  7. יוצרים עיגול בעזרת סכין (או תבנית אפיה עגולה) ואת השאריות (השברים) שומרים לקישוט לאחר הרכבת הקינוח

הכנת קרם / פודינג שוקולד:

  1. מכינים קרם פטיסייר: שמים בסיר קטן את החלב, חוצים את מקל הוניל ואת גריעני הוניל מוסיפים לסיר החלב – מביאים לרתיחה עדינה.
  2. בזמן שהחלב מתחמם, מקציפים את החלמונים ואת הסוכר עד שמתקבל קצף אוורירי ויציב ככל הניתן. מוסיפים את הקורנפלור ומקפלים.
  3. לוקחים מהחלב החם ומוסיפים מעט לקערת החלמונים המוקצפים, מערבבים היטב ושופכים לסיר החלב את כל התערובת שיש בקערה.
  4. על גבי להבה נמוכה, מביאים את התערובת לרתיחה ממש ממש עדינה, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר התערובת מסמיכה, ממשיכים לבשל עוד שתי דקות, ולאחר מכן מסירים מהאש.
  5. ממיסים את השוקולד במיקרוגל, או על גבי סן מרי (קערה מעל סיר עם מים רותחים).
  6. את קרם הפטיסייר שבסיר, מעבירים לקערה, ומערבבים היטב עם השוקולד המומס בעזרת מטרפה ידנית או מקצף.
  7. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה, ומקפלים אל תערובת הקרם פטיסייר והשוקולד.
  8. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור עד להכרבת המנה

הכנת הקצפת:

  1. בקערה מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר והליקר עד לקבלת קצפת יציבה.

הרכבת המנה:

  1. על גבי צלחת הגשה, מניחים את שכבת מרנג השוקולד
  2. מורחים את קרם השוקולד על שכבת המרנג בשכבה אחידה
  3. מוסיפים בשמחה ונדיבות את הקפת מעל לשכבת השוקולד
  4. מפוררים את שאריות המרנג מעל לשכבת הקצפת, מקררים כמה שאפשר ומגישים!!!

הכנה עם קצת תמונות:

מרכיבי מרנג השוקולד - חלבונים, קקאו וקורפלור (וכף חומץ!!!)

מרכיבי מרנג השוקולד – חלבונים, קקאו וקורפלור (וכף חומץ!!!)


מנפים לקצף החלבונים את הקקאו וקונפלור

מנפים לקצף החלבונים את הקקאו וקונפלור


מקפלים את מרכיבי המרנג בזהירות

מקפלים את מרכיבי המרנג בזהירות


לא הייתה לי שקית זילוף - מאלתרים!

לא הייתה לי שקית זילוף – מאלתרים!


מרדדים את המרנג שוקולד לשכבה אחידה לפני אפייה

מרדדים את המרנג שוקולד לשכבה אחידה לפני אפייה


חורצים מקל וניל ומוציעים את הגרעינים

חורצים מקל וניל ומוציעים את הגרעינים


מרתיחים את החלב ומגרעיני הוניל

מרתיחים את החלב ומגרעיני הוניל


חלמונים וסוכר

חלמונים וסוכר


מקציפים עד שמתקבל קצף

מקציפים עד שמתקבל קצף


מוסיפים קצת חלב מהסיר הרותח לקערת החלמונים המוקצפים ומעבירים חזרה לסיר אחרי ערבוב

מוסיפים קצת חלב מהסיר הרותח לקערת החלמונים המוקצפים ומעבירים חזרה לסיר אחרי ערבוב


קצפת וקרם פטיסייר שוקולד

קצפת וקרם פטיסייר שוקולד


קרם פטיסייר שוקולד לפני הצינון

קרם פטיסייר שוקולד לפני הצינון

מרנג, קרם שוקולד וקצפת

למתכון המקורי

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.