apple muffins

מאפינס תפוחים מקמח מלא ושמנת חמוצה

מאפינס בריאים מקמח חיטה מלא ותפוחים הם בדיוק הדרך הנכונה להתניע את הבוקר שלכם.

יש מאפינס שהם קצת יותר מקאפקייקס בלי הציפוי, אבל מאפינס התפוחים האלה, הם בדיוק מה שיעזור לכם להתחיל את הבוקר – עשירים בטעם ודגנים מלאים ובאנרגיות שאתם צריכים!
כמו שאמרתי, מושלמים בבוקר או כחטיף משביע בכל שלב של היום. המאפינס קופאים ממש מהר, שומרים על הטעם שלהם ומפשירים מהר מאוד לטמפ' החדר.

המרכיבים:

  • 1 1/2 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כוס סובין שיבולת שועל
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כוס שמנת (חמוצה)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 תפוח גרנט סמית
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס אגוזים (מלך או פקאנים)

הכנת הבשר:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות. ולשמן קלות תבנית של 12 מאפינס
  2. בקערה גדולה לערבב את כל החומרים היבשים: קמח (ממליץ לנפות כרגיל), סובין, אבקת אפיה, סודה, מלח וקינמון
  3. בקערה נפרדת לערבב את החומרים הרטובים: שמנת, שמן, ביצים, סוכר חום ווניל.
  4. לערבב את שתי התערובות ביחד, עד להטמעה של שתי התערובות וזהו! מוסיפים את התפוח הקצוץ, הצימוקים והאגוזים
  5. מחלקים את הבלילה בין 12 השקעים (טיפ: להשתמש בכף גלידה על מנת לפזר את התערובת). אם רוצים מומלץ לפזר קצת קינמון וסוכר בראשו של כל מאפין.
  6. אופים בחום של 180 מעלות כ 20-25 דקות או עד שקיסם עובר את מבחן הקיסם.
  7. להגיש, לאכול, להקפיא או לקרר – בכל המקרים מאפינס התפוחים האלה פשוט מצוינים!

למתכון המקורי

מאפינס תפוחים מקמח מלא ושמנת חמוצה ממש לפני התנור

מאפינס תפוחים מקמח מלא ושמנת חמוצה ממש לפני התנור

מאפינס תפוחים מקמח מלא ושמנת חמוצה - הרגע יצאו

מאפינס תפוחים מקמח מלא ושמנת חמוצה – הרגע יצאו

מאפינס תפוחים מקמח מלא ושמנת חמוצה

הרגע יצאו מהתנור וכבר קופצים החוצה

מאפינס תפוחים מלאים - מצטננים

מאפינס תפוחים מלאים – מצטננים

מאפין מוכן!

מאפין מוכן!

תגיות: , ,