מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

מאפינס שיבולת שועל

מאפינס שיבולת שועל

אני לא שומר על תזונה יותר מדי בריאה, אבל אם כבר אז – מאפינס שיבולת שועל =)

מאפינס השיבולת שועל האלה מפוצצים בדגנים מלאים, סיבים תזונתיים וויטמינים.
כמובן שאפשר לאזן את הבריאות של המאפינס האלה עם קצת זיגוג, אבל הם מושלמים בדיוק כמו שהם.
מיותר אבל אציין בכל זאת, המתכון הזה למאפינס, כמו כל מאפינס הוא אחד הפשוטים והמהירים להכנה!

המרכיבים:

  • 1 כוס חלב (240 גר')
  • 1 1/2 כפות חוצץ יין לבן או תפוחים (21 גר')
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס רסק תפוחים (120 גר')
  • 1 כוס בננה מעוכה (240 גר')
  • 3 כפות שמן או שמן קוקוס (30 גר')
  • 1 כוס שיבולת שועל (90 גר')עדיף דגנים שלמים של שיבולת
  • 1 1/2 כוסות קמח כוסמיןאני יודע, אפשר גם קמח רגיל
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')Mאו תחליף סוכר לפי הטעם
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס אופציונלי

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 200 מעלות, ולהכין תבניות מאפינס.
  2. בקערה גדולה מערבבים את ששת המרכיבים הראשונים.
  3. בקערה שנייה מערבבים את שארית המרכיבים.
  4. שופכים את התערובת הרטובה לקערה עם התערובת היבשה, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה)
  5. מעבירים מהתערובת של המאפינס לתבניות, ואופים 18 דקות.
  6. המאפינס יהיו קצת רטובים ועדיין לא עשויים עד הסוף כאשר תוציאו אותם…תנו להם להגיע לטמפ' החדר כאשר הם לא מכוסים, לפחות 20 דקות.
  7. אם אתם מסוגלים לעשות את זה, תכסו את המאפינס במגבת, ותנו להם לנוח במשך הלילה – המימיות נספגת והמרכם הרבה יותר יציב ביום למחרת.
  8. אני לא רואה שום היגיון בכך, בתאבון!!!

למתכון המקורי
מאפינס / קאפקייקס שיבולת שועל

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.