מאפה בצק עלים במילוי בשר

מתכון למאפה שבלול בצק עלים במילוי בשר טחון של אמונה בוארון

המרכיבים:

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום
  • 1 חבילה פטרוזיליה קטנה קצוצה דק
  • בצק עלים
  • מלח פלפל
  • כמון
  • זנגביל
  • בהרט לפי הטעם
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. להפשיר את בצק העלים.
  2. במחבת עמוקה לטגן את הבצל בשמן עד שהוא נהיה שקוף ואז להוסיף את הבשר הטחון. להמשיך לטגן תוך כדי הוספת התבלינים והפטרוזיליה עד שהבשר משנה צבע. בשלב הזה מכבים את האש, עדיף להעביר לכלי אחר על מנת לקרר היטב.
  3. לוקחים את בצק העלים ומרדדים את הבצק למלבן ארוך וצר, להניח את הבשר על הבצק. מתחילים לגלגל לרולדה ארוכה. מסובבים לצורת שבלול ואת הקצה מכניסים מתחת לשבלול.
  4. מחממים תנור ל 180 מעלות, מורחים ביצה ומפזרים שומשום מעל לשבלול, ואופים כ 25 דקות או עד שהבלול משחים.