לחמניות בצל


כמה חיכיתי למתכון הזה? סוף סוף מתכון ללחמניות בצל!!!

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח
  • 30 גרם סוכר (כף וחצי)
  • 70 גרם חמאה מומסת (לבצק)
  • 250 גרם מים
  • 25 גרם שמרים (2 כפות וחצי)
  • 1 חלמון ביצה
  • 10 גרם מלח (כפית שטוחה)
  • 250 גרם בצל פרוס דק (בצורת חצי טבעת)
  • חמאה לטיגון

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד גוון זהוב (אני ממליצה לטגן בחמאה) ומניחים בצד להתקרר.
  2. מערבבים את החומרים לבצק- חוץ מהבצלים, לשים כמה דקות.
  3. אחרי רבע שעה שנותנים לבצק לנוח, מוסיפים את הבצלים ומאחדים אותם לתוך הבצק.
  4. מתפיחים שעה וחצי.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם. (יוצאות בסביבות ה- 20 לחמניות).
  6. עושים מכל כדור גליל קטן.
  7. מניחים בתבניות האפייה ומתפיחים עוד שעה.
  8. מחממים תנור לחום בינוני- גבוה- 200 מעלות.
  9. אחרי 10- 12 דקות מוציאים מהתנור ומצננים.
  10. מתכון מעולה, תמיד יוצא טוב והלחמניות שומרות על טריותן למשך מספר ימים!

לחמניות בצל