לזניה בשרית

מתכון ללזניה בשרית – המתכון של אנט

המרכיבים:

  • 700 גרם בשר טחון
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 1 כף שטוחה של אורגנו מיובש
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 12 עלים של לזניה
  • 1 כף שטוחה של אבקת מרקאבקת מרק אמיתית, ללא מונוסודיום
  • 400 גרם עגבניות מרוסקותאם יש עם בצל, מצויין!
  • 1 כף סוכר
  • כף רכז עגבניותאפשר להשתמש בקטשופ אם אין
  • 1 כוס מים
  • 4 כפות שמן

הכנת הבשר:

  1. לקצוץ את הבצל ולטגן ב- 3 כפות שמן קנולה. לאחר טיגון של כ- 7 דקות, להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן כדקה (על מנת שהשום לא ישרף).
  2. להוסיף את הבשר הטחון, לפורר במזלג ולטגן עד שהבשר משנה צבעו לחום.
  3. לרסק את העגבניות ולהוסיף לתערובת הבשר. להוסיף את האורגנו, הבזיליקום, המלח, הפלפל וכף הסוכר.
  4. להוסיף כ- 3/4 כוס מים לבשר ולהמשיך לבשל כ- 7 דקות.

הכנת הרוטב:

  1. בסיר לערבב את אבקת המרק + חצי כף סוכר + כוס מים + כף קמח.
  2. תוך כדי בישול לערבב במהירות כדי שלא יווצרו גושים.
  3. להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת כף רסק העגבניות ולבשל כ- 7 דקות.

הכנת הלזניה:

  1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
  2. למרוח את כף שמן הקנולה שנותרה בתבנית מרובעת (למניעת הידבקות).
  3. להשרות כדקה את דפי הלזניה במים רותחים כדי לרכך אותם מעט (אחד אחד כדי שלא יידבקו).
  4. לשים בתבנית 4 דפי לזניה, ומעל לצקת שליש מכמות הבשר ושליש מכמות הרוטב, ושוב – 4 דפי לזניה ומעל שליש נוסף מהבשר ושליש מהרוטב, ולבסוף עוד 4 דפי לזניה ומעל לצקת את שארית הבשר ושארית הרוטב (סה"כ 3 שכבות).
  5. להכניס את התבנית מכוסה בנייר כסף ולאפות כחצי שעה.
  6. להוריד את הנייר ולאפות עוד רבע שעה. בתיאבון!