טורט קרם לימון

עוגת שכבות חגיגית, אוורירית, לבנה, קרמית ולימונית בציפוי פיסטוקים ושוקולד מריר!

חיפשתי מתכון לעוגת שכבות חגיגית ויחסית פשוטה להכנה. מפאת חוסר זמן לא רציתי להסתבך והייתי חייבת עוגת יום הולדת מרשימה. מצאתי מתכון לא מסובך ושדרגתי קצת את הטעמים ובתוספת קישוט יצא נחמד ובעיקר טעים. תוך כמה שעות לא נשאר זכר לעוגה וזה תמיד סימן טוב.
טורט קרם לימון

מרכיבים להכנת בלילת הטורט:

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כף שמן
  • קורט מלח

מרכיבים להכנת הקרם:

אני הגדלתי את הכמויות של המרכיבים על מנת לצפות את העוגה מכל הצדדים, אפשר להגדיל את הכמות עוד קצת למי שאוהב עוגות קרמיות במיוחד

  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 4 כפות אינסטנט פודינג ונילאני השתמשתי בטעם וניל צרפתי
  • 320 גרם גבינה לבנה 5%אפשר כמובן גבינה יותר שמנה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • גרידה של לימון אחד

לקישוט:

  • 100 גרם פיסטוקים מקולפים
  • 50 גרם שוקולד מריר

הכנת בלילת הטורט:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. שמים בקערה 5 חלבונים (הלבן של הביצה) + כוס סוכר ומקציפים עם מיקסר עד שמתקבל קצף לבן ויציב
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי ערבול 5 חלמונים , כוס קמח תופח, 1 כף שמן וקורט מלח.
  4. מערבלים קלות עד לקבלת בלילה אחידה
  5. מחלקים את הבלילה ל 3 חלקים שווים (אני מזגתי את כולה למיכל עם סימונים של כמויות)
  6. לוקחים תבנית קפיצית (קוטר 26) , מכסים בנייר אפייה ומורחים עליו טיפה שמן קנולה
  7. יוצקים שליש מהבלילה לתוך התבנית ואופים 13-15 דקות
  8. חוזרים על השלב האחרון עד שמקבלים 3 שכבות של עוגה. מצננים ומורידים בזהירות את נייר האפייה (הבצק דיי עדין)

הכנת הקרם:

  1. בקערה גדולה מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה ו- 4 כפות אינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה עם הסוכר וסוכר הוניל
  3. מעבירים את תערובת הגבינה לקערה של הקצפת ומקפלים בעדינות.
  4. מוסיפים את גרידת הלימון

הרכבת העוגה:

  1. מכניסים את השוקולד המריר לפריזר
  2. מניחים את השכבה הראשונה של הטורט על מגש
  3. מורחים 1/3 מהקרם
  4. חוזרים על השלבים הראשונים פעמיים נוספות ומכסים את העוגה בקרם גם מהצדדים
  5. חותכים את הפיסטוקים ומפזרים מעל העוגה
  6. מוציאים את השוקולד ומגרדים בעזרת קולפן ירקות, מפזרים/נועצים בקרם את גרידת השוקולד מסביב לפיסטוקים

עוד פרוסה של טורט לימון