טארט תפוחים ושקדים

הסתיו מתדפק על הדלת, ואיתו התפוחים היותר טעימים בשנה. ואני מצאתי בשבילכם מתכון לטארט תפוחים

מתכון ל 6 מנות טובות של טארט תפוחים ושקדים עם ניחוח הל על בסיס של בצק עלים.

המרכיבים:

  • כגדכגדככגדכגכד
  • 1 1/2 כוסות שקדים פרוסים
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר
  • 1 ביצהטרופה קלות
  • 1 כף קלבדוסאופציונלי – ליקר או ברנדי תפוחים
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות חמאהבטמפ' החדר
  • ריבוע של בצק עלים 20 X 30 ס"ממופשר ומרודד ממש קצת
  • 1 חלמון מעורבב עם כף מים
  • תפוח אחד גדולאו שני תפוחים בינוניים
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • 1 כף סוכר חום

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון מעבדים בעזרת להב פלדה את השקדים, 1/2 כוס סוכר, ביצה, קלבדוס (אם בחרתם להשתמש), ההל והמלח. מעבדים בפולסים מספר פעמים עד שמקבלים משכה חלקה.
  2. מוסיפים את החמאה, וממשיכים לעבד עוד 10 שניות עד שהעיסה אחידה לגמרי, וכל המחאה הוטמעה. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומכניסים למקרר.
  3. לוקחים חתיכה של בצק עלים, וחותכים אותה למידות של 22 על 30 ס"מ. שומרים את השאריות, אנחנו נשתמש בהן על מנת לקשט את הטארט. את ריבוע בצק העלים מניחים על נייר אפיה שהרטבתם ממש קצת.
  4. חותכים מהצד הארוך יותר 8 רצועות אורך בעובי של ס"מ בערך. עד שמתקבל ריבוע של בצק עלים, ורצועות ארוכות ודקות של בצק עלים.
  5. מברישים ס"מ מהריבוע החיצוני של הבצק העלים בעזרת חלמון ביצה שנטרף קלות עם קצת מים, ואת שארית הביצה שומרים כדי להבריש את הטארט לפני האפייה.
  6. בעזרת 4 מהרצועות שחתכנו יוצרים מסגרת חיצונית גבוהה לריבוע בצק העלים, תוך כדי זה שחותכים את הקצוות המיותרים אם נוצרו כאלה. לוחצים ממש קלות כדי להדביק את שתי השכבה הנוספת.
  7. בעזרת מזלג מחוררים קצת את החלק התחתון של בצק הלים (שימו לב שלא את הקצוות). ומעבירים את הבצק לקירור של שעה במקרר. הקירור יעזור למאפה הטארט לשמור על הצורה שלו בזמן האפייה.
  8. מחמים תנור ל 200 מעלות. וחותכים תפוח שקולף וגולען לפרוסות דקות ככל הניתן. מערבבים אותם בקערה עם מיץ הלימון הסחוט ושתי כפות הסוכר שנשארו.
  9. מוציאים את תחתית הטארט ומילוי השקדים מהמקרר. בעזרת החלק האחורי של כף מורחים שכבה אחידה של מילוי השקדים על החלק התחתון של הטארט (לא הקצוות).
  10. מסדרים את פרוסות התפוח בשלוש שורות של פרוסות תפוחים חופפות מעט, את 4 הרצועות הבצק שנשארו לנו שמים מעל לתפוחים (מומלץ באלכסון) ומורחים את השכבות החשפות של הבצק בשארית החלמון ששמרנו בצד.
  11. מפזרים מעל את הסוכר החום, ומעבירים את המאפה לתנור ל 40 דקות או עד שהבצק תופח ומזהיב. מוציאים את הטארט לצינון על גבי רשת ומגישים חם או בטמפ' החדר

* יש לי רק המלצה קטנה אחת למתכון המושלם הזה – להשתמש ביותר תפוחים!
למתכון המקורי

הכנת טארט תפוחים ושקדים - ההגבהה, מילוי השקדים, ואופן הקישוט
הכנת טארט תפוחים ושקדים – ההגבהה, מילוי השקדים, ואופן הקישוט