חזה עוף צלוי עם ארטישוק ירושלמי

המון טעמים חזקים משתלבים ביחד במנת חזה עוף צלוי – בצלים, שום, לימון וזיתים ירוקים, וכמובן ארטישוק ירושלמי!

המתכון משלב חזה עוף צלוי, ארטישוק ירושלמי (שהוא לא ירושלמי, אלא צפון אמריקאי, ולא ארטישוק) והטעם האגוזי שהוא נותן למנה ורוטב עם טעמים חזקים.

מרכיבים:

  • 4 חזות עוף שלמיםעדיף עם עצמות ועור
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 לימונים
  • 16 שיני שום קלופות אבל שלמות
  • 500 גר' ארטישוק ירושלמיקלופים ושמורים במים עד שמוכנים לבישול
  • 8 בצלי שאלוטלחלופין כשני בצלים סגולים בינוניים
  • 3 כפות עלי טימין טריים
  • 1 כוס יים לבן יבש
  • 2 כפות מרגרינההמתכון המקורי כולל חמאה
  • 1 כוס זיתים ירוקים

אופן הכנה:

  1. מחמממים תנור ל 230 מעלות.
  2. באמצעות כף שמן אחת מורחים את חזות העוף מכל הצדדים ומטבלים במלח ופלפל. השימוש העיקרי של השמן הוא לשם תיבלון וכדי שהמלח והפלפל ידבקו לעוף
  3. ממקמים את חזות העוף על גבי תבנית עמוקה שמתאימה לתנור, מפזרים אותם בשכבה אחת עם כמה שיותר ריווח בין חזה עוף אחד לשני. ומניחים בצד בינתיים.
  4. מגרדים את הלימונים: אחד לרצועות ארוכות, ואת השני כרגיל, ושומרים על גרידת הלימון מופרדת. כמובן שאת הלימון אנחנו מנצלים וסוחטים את המיץ משני הלימונים לקערה קטנה, ומניחים בצד.
  5. בקערה מערבבים את גרידת הלימון המוערכת, שיני השום השלמות, הארטישוק, בצלי שאלוט שחוצים (או בצל סגול חתוך גס מאוד) ושתי כפות של עלי טימין. מוסיפים את שתי כפות שמן הזית הנותרות ומתבלנים בעזרת מלח ופלפל.
  6. את התערובת של הארטישוקים מפזרים על גבי התבנית עם חזה העוף תוך שאנחנו מכסים היטב את העופות ברוטב שיש בקערה.
  7. מכניסים את התבנית לתנור ל 40 דקות עד או עד שחזות העוף זהובים.
  8. מוציאים את התבנית אחרי 40 דקות ומוסיפים את גרידת הלימון, היין והזיתים. התבנית תתסוס קצת ולכן זה שלב טוב לגרד את החתיכות הזהובות שהצטברו בצדדי התבנית, עד שהתבנית נקייה.
  9. מפזרים קוביות מרגרינה באופן אחיד ומחזרים את התבנית לתנור ל 10 – 15 דקות נוספות עד שהרוטב מתחיל להסמיך קצת.
  10. מוציאים את התבנית מהתנור, ומעבירים את התבשיל לצלחת הגשה גדולה ועמוקה ולהגיש חם, בתאבון!

* המתכון המקורי ממש כולל עוף שלם ולכן יש לחמם את התנור ל 250 מעלות במידה ומחליטים ללכת על עוף שלם.
* אם הייתי מכין את המנה שוב, כנראה שהייתי לא מקלף את הארטישוק, אלא רק מנקה אותו כמו שצריך, על מנת לשמור על חומרים מזינים שנמצאים ממש מתחת לקליפתו של הארטישוק.
* הטעמים של המנה חזקים יחסית ולכן חשוב לבחור יין מתאים!
למתכון המקורי

קצת תמונות של אופן הכנה:

שוטפים וקולפים את הארטישוק הירושלמי
שוטפים וקולפים את הארטישוק הירושלמי

חוצים בצלי שאלוט, או קוצצים גס בצלים סגולים
חוצים בצלי שאלוט, או קוצצים גס בצלים סגולים

בקערה מעברבים היטב את הארטישוק, השום, הלימון והבצלים
בקערה מעברבים היטב את הארטישוק, השום, הלימון והבצלים

מפזרים את תערובת הארטישוקים על גבי התבנית עם העוף.
מפזרים את תערובת הארטישוקים על גבי התבנית עם העוף.

חזה עוף וארטישוק ירושלמי
אופים בתנור עד שמקבלים חזה עוף צלוי וזהוב