חזה עוף מטוגן – קריספי ושטוח

מתכון פשוט לחזה עוף מטוגן מיוחד, מהיר מאוד להכנה, ובונוס מגניב של שיטת הכנה מגניבה!

המתכון המקורי הוא מתכון איטלקי עתיק, ובו מכינים עוף שלם (חלקית ללא עצמות). המתכון הזה לחזה וכנף שמטגנים על מחבת מושלם בשביל לגוון קצת מחזה העוף הרגיל שלכם.
ניתן כמובן להקטין את המנות, אבל חצי חזה עוף לדעתי זאת ארוחה נכבדה.

מרכיבים:

  • 2 חזות עוף שלמיםעדיף שיהיו עם עור וכנף
  • 3 שיני שוםקצוצות דק
  • 8 עלי מרווה
  • מלח ופלפל
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן הכנה:

  1. להרים מעט את העור של העוף ולפזר באופן אחיד (פחות או יותר) חתיכות של שום קצוץ, בזהירות ומבלי לקרוע את העור של העוף.
  2. בעזרת הידיים ללוש 4 עלי מרווה וגם אותם להכניס יחד עם השום. לכסות בחזרה עם העור את חזה העוף ולתבלן.
  3. לחמם מחבת כבדה על להבה גבוהה, ולחמם שמן זית כמעט עד לעישון. לקחת חזה עוף ולהניח אותו עם העור כלפי פני המחבת. לתבלן את הצד השני של העוף, להנמיח את הלהבה לבינונית ובעזרת מחבת נוספת ללחוץ על חזה העוף מלמעלה.
  4. צריך לשים לב שהמחבת העליונה תהיה במשקל כבד ותפעיל כובד אחיד על כל חלקי חזה העוף. חשוב שחזות העוף ייטגנו באותה מידה. להמשיך לטגן עד לקבלת גוון חום זהוב.
  5. להפוך את החזות ולהמשיך לטגן עד לקבלת צבע זהה גם בצד השני (כשמונה דקות) וכמובן להפעיל משקל בעזרת מחבת נוספת.כאשר החזות מוכנים להסיר מהאש ולתת להם לנוח / להרגע כחמש דקות
  6. כל מה שנשאר זה לפרוס ולהגיש!

*במידת הצורך ואם רוצים לצמצם את זמן הכנת המנה, ניתן לפרוס את החזות לפני שמטגנים אותם
למתכון המקורי
מתכון לחזה עוף שטוח