חביתיות תפוחים

מתכון מאד מהיר להכנה והחביתיות יוצאות פשוט טעימות- ארוחת בוקר טובה זו דרך מובטחת ליום נהדר!

מרכיבים:

  • 3-4 תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמית
  • 1/3 כפית מלח שטוחה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 קופסא שמנת חמוצה 9%
  • 3-5 כפות קמחאני ממליצה על קמח מלא, יותר בריא ואינו משנה את הטעם כלל.. רק הצבע של החביתיות נהיה מעט כהה יותר

אופן הכנה:

  1. קולפים את תפוחי העץ ומגרדים אותם. סוחטים את המיץ ומוציאים אותו
  2. אל תפוחי העץ הסחוטים מוסיפים את כל המצרכים ומערבבים. הוספת הקמח – הכמות איננה מדויקת וכל אחד יכול להוסיף את הכמות שהוא רוצה, המטרה שהתערובת לא תהיה דלילה מדי, אך גם לא סמיכה מדי. כלומר כשלוקחים כך מהתערובת היא לא נשפכת מהכף, אלא מחליקה לאט.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה ובאמצעות כף מוזגים את החביתיות למחבת החמה. מטגנים עד לזהבה משני הצדדים
  4. ניתן להגיש לצד ריבה מועדפת או אפילו עם גבינה לבנה כפתרון בריא יותר
  5. יום מצוין מובטח! בתאבון